Előzetes: Vikings – Panthers (Alapszakasz – 3. hét)

A harmadik játékhéten, a Vikings-Panthers mérkőzésen nem biztos, hogy minden a football-ról fog szólni a héten történtek ismeretében.

Még mindig úgy van, hogy az eredeti tervek szerint, azaz helyi idő szerint vasárnap délután 1 órai kezdettel rendezik meg a Minnesota-Carolina találkozót. 

A héten nagyon komoly tiltakozások és rendbontások voltak Charlotte városában, aminek következményeképpen a városban este kijárási tilalmat is elrendeltek. Mi most azonban koncentráljunk a meccsre, mert van elégbajunk nekünk ezeken kívül is.

Először is, azt elmondhatjuk, hogy a Vikings játékosokkal és személyzettel érkező buszok biztonságosan eljutottak a stadionig és a tüntetők által stadionba való bejutás blokkolásának sincs eddig semmi nyoma ugyanis az érkező hírek szerint eddig zavartalan a stadion környéki élet. Igaz, erről a nemzeti gárda és hadsereg a gépfegyverrel felszerelt Humvee terepjáróival is gondoskodik. 

Sam Bradford szépen és eredményesen játszott a Green Bay elleni első találkozóján, bízunk benne, hogy az ott mutatott formáját erre a mérkőzésre is átmenti. Ami nagy differencia lesz, hogy itt egy percet sem fog szerepelni Adrian Peterson, akit a héten meg kellett műteni. Várhatóan a 11. játékhéten vagy a rákövetkező meccsen térhet vissza, addig McKinnon, Asiata és a héten szerződtetett Hillman azok, akiknek a csapat futásait meg kell oldani.

Na most, eddig a földön valahogy nem igazán ment a játék, a futásainkat rendre megállították. Talán azért, mert az ellenfél védelme nagy erőket összpontosított annak megállítására vagy a támadófalunk gyengesége miatt, de egy biztos, Peterson jelenléte őszintén szólva nem adott hozzá a meccsek végkimeneteléhez.

Stefon Diggs idén eddig nagyon jól teljesít, a liga legeredményesebb elkapója az elkapott yardok tekintetében. Ma is sokat várunk tőle a meccsen, melyen fog játszani, annak ellenére, hogy pénteken kisebb sérülés miatt pihentették és nem edzett. 

A védelemnek is fontos szerep fog jutni, nem csak stadionon kívül, de belül is. A Vikings defense idén eddig elit teljesítményt nyújt. Szükség is lesz a keménységre, meg kell állítani Newton és a hazai támadósor próbálkozásait. Azokat a próbálkozásokat, amiben Stewart  a hazaiak elsző számú futója nem fog részt venni sérülése miatt.

Meg vannak közben az inaktív játékosaink is. Nem játszik ma Treadwell, Floyd, Brothers, Pruitt, Hillman és Easton. Jarius Wright aktív, ő pályára léphet és visszatér Xavier Rhodes is.

Reméljük a mai meccs a football jegyében fog eltelni és nem a balhé és közjátékok fognak szerepet játszani ma.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.