Megsemmisítő vereséget mértünk a Panthers-re

A védelem tönkretette a Carolina életét és 14 győztes meccs után otthon kapott ki legutóbbi ellenfelünk.

A Minnesota Vikings együttese szezonja jobban eddig nem is alakulhatott volna, ahhoz képest, hogy minden meccs előtt vagy meccsen dőlnek ki kisebb nagyobb időintervallumra meghatározó, kezdő játékosok. A Carolina Panthers elleni meccs előtt Sharrif Floyd kényszerült műtétre, majd a találkozón Alex Boone, az új támodó falemberünk esett ki, aki miatt a csapat már fel is hozott egy támadó falembert a tartalékok közül és igazolt is oda két új játékost.

Elvileg Boone sérülése nem vészes és a Giants elleni mérkőzésen már játszhat is, de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, hogy mi volt a Panthers elleni összecsapáson.

Nem volt elég Charlotte városának, hogy folyamatos rendbontások és tüntetésekkel volt tarkított az elmúlt hét, a Vikings megsemmisítő vereséget mért a csapatukra.

Ez mondjuk a meccs elején nem feltétlenül nézett ki így, hiszen a Panthers gyakorlatilag mindenféle ellenállás nélkül 10 pontos előnyre tett szert. Az első drive-ban Gano 48 yardról rúgott a póznák közé, majd Newton döntött úgy, hogy megfutja már azt a 3 yardot, ami az endzone-ig vezet, így lett az előny. Ez körülbelül 10 perc alatt zajlott le és akkor bár még nem tudtuk, a Panthers számára ennyi volt a meccs eredményes része.

Locke, aki meglepően jó puntokat csinált a meccsen – az első negyed végén egy 62 yardos puntot rúgott melyet megtoldottak még egy 3 yardos return team szabálytalansággal is, így az ellenfél a saját 7 yardosáról következhetett. Mindössze három kísérletre volt ereje a hazaiaknak, Cam Newton a saját endzone-jában gyűrt le Hunter, aki ezzel safety-t ért el csapatának.

Sokáig ment a bruszt, majd jött egy kihagyott Panthers mezőnygólkísérlet és a félidő előtt Sherels 54 yardos punt return TD-jével 2 pontra megközelítettük a Carolina-t. Azért csak kettőre, mert Walsh szokás szerint kihagyta az extra pontot. Mondjuk, így ott nem igazán értettük miért nem a kétpontos kísérletre mentünk rá, utólag már Zimmer is helyt adott ennek.

A második negyednek végül Trae Waynes interception-je vetett véget erőt adva a vendégek játékának a folytatásra.

Az öltözőben Zimmer valami nagyot mondhatott (megint), mert a második játékrészre teljesen más csapat érkezett ki. Olyannyira, hogy az első drive-unkban Sam Bradford és Kyle Rudolph összjátékából meg is született a fordítást jelentő TD, ami után Zimmer már a kétpontos kísérletre ment rá és jól is tette, McKinnon pontokra váltotta a próbálkozást. A meccs után a sajtótájékoztatón elmondta, hogy többek között Walsh kihagyott extrapont kísérlete miatt döntött a kétpontos próbálkozás mellett.

A meccs végéig Walsh már javított és 2 mezőnygólt is értékesített, többek között ezeknek is köszönhető a siker. Na meg persze az elképesztő védelemnek, mely Cam Newton-t teljesen lenullázta. A Vikings defense 8 alkalommal vitte földre a hazaiak néha elég nagyképű irányítóját és 3 passzát is begyűjtötte. Waynes, Newman és Johnson is szerzett egy-egy labdát, amivel térdre kényszerítették az ellent. A második félidőben a Panthers csak 81 yardot tudott előrehaladni, nem hagytunk nekik esélyt.

A Vikings ezzel harmadik meccsét is megnyerte, amivel megerősítette vezető pozícióját a csoportban és tagja annak az 5 csapatnak, akik még idén csak győzelemmel büszkélkedhetnek. Nem véletlenül vagyunk harmadikok az erősorrendben.

A negyedik játékhéten ismét főműsoridőben kell megmutatnunk mi is tudunk, ellenfelünk a New York Giants lesz a hazai rendezésű Hétfő Esti Rangadón.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.