A hosszabbításban a Penn State bizonyult jobbnak, megvan az első vereség

Nem indult jól a Gophers igazi szezonja, a konferenciaellenfelekkel vívandó meccssorozatból az elsőt vereséggel kezdte.

Kicsit megcsúsztam az összefoglalóval, hiszen pár óra és kezdődik a mai Gophers meccs, így nézzük, hogy mi is történt az előző heti Penn State elleni meccsen.

Idegenben kezdtük meg a menetelést a BIG10-es ellenfelekkel, de sajnálatos módon nem számolhatunk be sikerről. A találkozóra a Beaver Stadium-ban került sor, ahol egész pontosan 95.332 néző előtt rendezték meg a Minnesota – Penn State meccset.

Az összecsapás jó pár punttal kezdődött, majd az első negyed végén az eddig hibátlanul rúgó Emmit Carpenter 37 yardos mezőnygóljával megszereztük a vezetést. Az öröm azonban csak 4 percig tartott, a Penn State hasonló kísérlettel egyenlített. 

Mitch Leidner a Minnesota irányítója meglepően sok, összesen 40 passzkísérlettel próbálkozott a mérkőzésen. Ezen a meccsen kedvenc célpontja az újonc elkapó Brian Smith volt, aki 7 elkapásból 101 yardot szerzett, de ugyanúgy 7 elkapással jelentkezett Drew Wolitarsky, ő viszont már 1 TD elkapást is jegyzett. Ezzel kerültünk előnybe a második negyedben, sőt Carpenter újabb mezőnygóljával a szünetre 10 pontos előnnyel mehettünk el.

A harmadik negyedben a Minnesota támadósora mintha csak nem is lett volna a pályán, kerek nulla ponttal járult hozzá az eredményhez. Ezzel szemben a hazaiak 17 pontot szerzetek, mellyel fordítottak. Előbb a védelmünk benézett egy 80 yardos Irvin Charles elkapást. Egyébként Charles-nak ez volt az egyetlen elkapása a meccsen, de ezzel megalapozták a sikerüket. A Penn State irányítója többször próbálkozott passzolással, mint kollégája, de kevesebb sikerest tudhatott magáénak. McSorley a passzolt TD mellett futott is egyet, így a zárónegyedet 7 pontos előnnyel várhatták a hazaiak.

Egy jól variált drive során Shannon Brooks 37 yardos futott TD-jével egyenlítettünk, majd 54 másodperccel a rendes játékidő vége előtt a kicker Carpenter újabb sikeres mezőnygóljával a vezetést is átvettük. A vége persze nem ez lett, mert hagytuk az ellenfelet feljönni és 2 másodperccel a vége előtt a Nittany Lions kiegyenlített, jöhetett a hosszabbítás.

Az egyetemi bajnokságban kicsit más a hosszabbítás a meccsen, mint az NFL-ben. Nincs kickoff, a támadó csapat az ellenfél 25 yardos vonaláról indíthatja meg a támadását. Természetesen itt is van mindkét csapatnak támadási joga, de ha az első TD-t ér el, akkor is kap támadási jogot a másik és ha az is TD-t ért el, akkor megy tovább. 1996-ban alakították ki a jelenlegi szabályokat a College Football meccsek hosszabbítását illetően. A legemlékezetesebb meccs 2003-ra tehető, ahol az Arkansas és a Kentucky játszott egymással. A rendes játékidő végén 24:24 volt az állás. A meccs végül a hetedik hosszabbításban dőlt el és az Arkansas nyerte meg 71:63-ra.

Egy kis elkalandozás után vissza a mi meccsünkre. A pénzfeldobást mi nyertük, mi indíthattunk először támadást a hosszabbításban. Az előrehaladás nem valósult meg, így Carpenter mezőnygóljával kellett megelégednünk. Jött a Penn State. Ők egy kicsit jobban kivitelezett támadást mutattak be, hiszen az első próbálkozásra TD-t értek el. Barkley 25 yardos futott TD-je a Nittany Lions győzelmét jelentette és 2010 után ismét a Penn State nyert. A javításra pontosan három évet kell várnunk, a Nittany Lions ellen legközelebb majd 2019-ben lépünk pályára, de akkor más otthon. 

Most viszont koncentráljuk a javításra, amit hazai pályán ejthetünk meg az Iowa csapata ellen, most szombaton, magyar idő szerint 18 órától.

Végeredmény:
MINNESOTA GOLDEN GOPHERS 26:29 PENN STATE NITTANY LIONS

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.