CFB beharangozó, 6. hét: Iowa – Minnesota

Folytatódik a harc a BIG10 bajnoki címéért, amibe idén nem biztos, hogy bele fogunk nagyon szólni, de minden esélyes orra alá borsot törhetünk.

Mai ellenfelünk az Iowa Hawkeyes lesz, akik nem feltétlenül esélyesek a bajnoki címre még konferencián belül sem, de egy masszív csapatról van szó. 

Az Iowa és a Minnesota közötti rivalizálás nem most kezdődött. Egészen 1891-ig kell visszamenni, ekkor rendezték ugyanis az első találkozót a két fél között. Azóta már 109 mérkőzést játszottak egymással a csapatok, a Minnesota pedig 17 meccses előnyre tett szert az örökmérleg tekintetében. A történelem során mindkét csapatnak voltak nagy szériái a másik ellen, sőt mindkettő büszkélkedhet olyan győzelemmel a másik féllel szemben, ami fölött nem lehet elmenni. A Minnesota még jó régen, 1903-ban hazai pályán verte 75:0 arányban az Iowa-t. A Hawkeyes-nek is van ilyesfajta sikere, bár az övékéért nem kell csupán csak 8 évet visszamenni a történelemben, 2008-ban ugyanis 55:0-ra sikerült idegenben megverniük a Golden Gophers-t.

1935-ben teljesedett ki teljes mértékben a rivalizálás, ekkor született meg a bronz malac, azaz a Floyd of Rosedale. A későbbiek során, mikor időm engedi írni fogok a Golden Gophers BIG10 csapatokkal való rivalizálásáról, annak kialakulásáról, legfontosabb meccseiről. 

Visszatérve a meccshez meg kell említeni, hogy az Iowa-Minnesota rivalizálást 2008-ban a College Football egyik top rivalizálásává választották, nem véletlen a nagy várakozás.

A legutóbbi találkozón Hawkeyes győzelem született, ennek természetesen nem örülünk. Egy nagyon izgalmas és pontgazdag meccsen végül 40:35 arányban maradtunk alul.

A mai találkozó is rendkívül izgalmasnak ígérkezik, bár talán túlzóan magas százalékban adják a meccset a vendég Iowa-nak. Az irányító statisztikáját kivéve mindenben jobb teljesítményt nyújtott eddig a Minnesota ellenfelénél. A múltheti vereség szoros meccsen elszenvedett vereség után a Minnesota-tól most minden Gophers fanatikus győzelmet vár. Nincsenek rossz játékosaink, sőt páran néha erőn felül teljesítenek.

Van egy jó irányítónk, akinek persze vannak hibái, de legtöbbször mindig húz valami váratlant és ezzel juttatja előre csapatát. Ezt várjuk ezen a héten is, hogy a mai különbséget a passzjátékunk feljavulása fogja jelenteni. Wolitarsky remek elkapó, idén már párszor a gólvonal mögött is megtalálta őt Leidner. Mellette ott van még a múlthéten remekelő Smith is, aki szintet léphet azzal, ha pontot szerez.

Futásból erősebbek vagyunk. Smith és Brooks újult erővel ugorhat neki ennek a találkozónak. Mindketten letettek már pár dolgot az asztalra, nem hiába a bizalom. Ha megint kiélezett lesz a meccs itt van Carpenter, aki a Minnesota kickere. Eddig ugye 100%-al hozza a rúgásokat és bízzunk remek teljesítményének hatványozódásában. Az Iowa nem nyújt azért olyan kiemelkedőt sem a passz, sem pedig a futójáték terén, hogy ne lehessen őket meggátolni a pontszerzésben.

Egy biztos, a héten a Minnesota már egyszer legyőzte az Iowa egyetemét, méghozzá a női labdarúgócsapat, mely a csütörtöki napon sima 3:0-ás sikert aratott a Hawkeyes ellen. Ezt a példát követve nekünk is hasonló mértékű csapást kell mérni a riválisra, hogy a bronz malac a mi vitrinünkbe kerüljön vissza egy év távollét után.

A találkozó ma magyar idő szerint 18 órakor kezdődik, érdemes lesz megtekinteni.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.