Csereirányítóval győztük le a Maryland-et

Leidner sérülése miatt csereirányítóval kellett kiállnunk a Maryland ellenében, de elég sima siker született.

Végre megvan az első siker konferenciaellenfelek ellen. Az eddig 4 győzelemmel és 1 vereséggel álló Maryland Terrapins csapatát vertük idegenben, méghozzá a vártnál simábban.

Mitch Leidner az Iowa elleni meccsen szenvedett agyrázkódást, így a Maryland Terrapins elleni meccset ki kellett hagynia. Sőt most jött ki nemrég, hogy a soron következő Rutgers elleni meccset is kihagyja. 

Leidner helyett, tehát a Minnesota-i születésű Conor Rhoda lett a kezdő irányító, karrierje során először. Rhoda eddig csak 3 meccsen kapott lehetőséget, de akkor is csak pár play-re, most komoly feladat elé állították. Ha megnézzük a meccs statisztikáját és persze magát a meccset azért rögtön látszik, hogy nem erőltettük túl a passzolást, hiszen Rhoda csak 15 alkalommal kísérelt meg passzt, ebből 7 volt sikeres.

Főleg a futás dominált vendég oldalról, ez a 48 kísérletből szerzett 227 yardon is meglátszik. A legjobb támadónak az idén tündöklő Rodney Smith-t nevezhetjük meg, aki 144 yard futott és 2 TD-t is elért. Ezt mindössze 14 kísérletből érte el, ami 8 yardos futási átlagot jelent,  szép.

Az első Gophers TD is az ő nevéhez fűződik, ami a második negyedben 0:0-ás állásnál született meg. Sőt a szünet előtt 14 másodperccel Rhoda 18 yardos átadását Brooks szedte le és egy újabb TD-vel a Minnesota 14:0-ás előnnyel mehetett a félidőre.

Egy nagy sorozat azonban megszakadt. Emmit Carpenter a második negyedben hibázott és 9 sikeres mezőnygól kísérlet után nem talált be a kapuba. A harmadik negyedben javított és 37 yardról bevette az ellenfél kapuját.

A legtöbb pontszerzés a zárónegyedre maradt. Előbb a Maryland megszerezte első pontjait egy mezőnygóllal, majd a Minnesota-i Rodney Smith egy 70 yardos futott TD-vel növelte a vendégek előnyét. 

A Terrapins, hogy ne csak egy szimpla mezőnygólt érjen el, Pigrome és Moore összjátékából megszerezte első hatpontosát.

A pontesőt mi zártuk, név szerint Antoine Winfield Jr, aki 82 yardos interception return TD-t ért el. Winfield a Vikings-ban 9 évet lehúzó Antoine Winfield fia, aki most tölti újonc évét a Minnesota-nal és ha tud olyan teljesítményt hozni, mint az apja, akkor a jövőbeli NFL csapat hosszútávon megoldja a CB problémáját. 

A találkozót végül a Minnesota 31:10 arányban könnyedén megnyerte és ezzel 4-2-re módosította az idei mérlegét, de ami fontosabb, hogy két vereség után egy győzelem is társult a konferenciaellenfelek ellen vívott meccshez. Következő ellenfelünk a Rutgers lesz, akik egyelőre a BIG10 pofozógépe, így ezt a meccset a legkötelezőbben meg kell nyernünk. Előzetesen csak annyit, hogy a Rutgers a legutóbbi három meccsén 3 vereséggel zárt  pontaránya pedig 160 kapott pont mellett 7 szerzett pont.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.