CFB beharangozó, 8. hét: Rutgers – Minnesota

Ismét a pályán a Minnesota Golden Gophers csapata, akik otthon fogadják a BIG10 egyik leggyengébb csapatát, a Rutgers Scarlet Knights-ot.

Nagy út volt, amit a Minnesota megtett, de most hazatér és ismét a TCF Bank Stadium-ban lép pályára kedvenc egyetemi csapatunk. 

A múlthéten végre sikerült megnyernünk első konferencián belüli mérkőzésünket, a Maryland Terrapins együttesét könnyed 31:13-as győzelemmel léptük le. Ez erőt adhat a folytatásra, ugyanis most talán egy még könnyebb ellenfél érkezik a Rutgers személyében, akik az elmúlt három meccsükön mindössze 7 pontot szereztek, viszont kaptak 160-at. Ebből kétszer nullázták őket, előbb az Ohio State 58:0 -ra, majd a Michigan 78:0-ra gázolta le őket. Arra azért senki ne számítson, hogy majd mi is nullára játsszuk őket és emellett szerzünk vagy 80 pontot. Egyszerűen nem vagyunk az a csapat, bár idén már egyszer elmentünk 58 pontig.

A két csapat különleges találkozóra készül, hiszen a történelem során még egyetlen egy alkalommal sem találkoztak egymással a felek, így ez is fűszerezi a mai eseményt.

A Minnesota végre javított a két konferencia ellenfél ellen elvesztett meccs után és simán hozta a Maryland elleni meccset. Folytatva ezt a jó tendenciát, ma is győzelemre készülünk. Ehhez most remek ellenfél lehet a Rutgers, akik finoman szólva sincsenek a helyzet magaslatán az utóbbi időben. Idén lejátszott 4 konferencián belüli meccsükön négy vereséget könyvelhettek el 14:174-es pontkülönbséggel. Olvastam pár commentet külföldi fórumokon, ahol a Maryland-el együtt a a BIG10 bohócainak nevezik őket, akiket mindig csak megalázni fognak.

Egy biztos, hogy jó esélyünk mutatkozik ma a győzelemre. A szakértők szinte egy az egyben a Minnesota-nak adják a meccset. Ezt teszik még úgy is, hogy Mitch Leidner még most sem lehet a csapat segítségére, mert az irányító továbbra is az Iowa ellen elszenvedett agyrázkódásából épülget. Helyette Conor Rhoda lesz ismét a kezdő irányító, aki már a Maryland ellen bizonyított. Igaz mindössze alig több, mint egy tucat passzkísérlete volt, de adott egy TD passzt.

Amire ma is nagy nyugodtsággal hagyatkozhatunk, az a futójáték. Smith és Brooks nagyon jól kiegészítik egymást és a yardok mellett a TD-ket is termelik. Erre, mármint a nagy futásokra ma is számíthatunk, hiszen a Rutgers nagyon haloványan védekezik a földön, így akár 300 vagy akár megkockáztatom 400 yardot is elérhetünk ma futásból, bár az utóbbit csak elég elvetemült Gophers szurkolóként mondom.

A labdaszerzésben élenjáró Gophers védelem ma is szerethet egyet-kettőt, bár a vendégek irányítója Chris Laviano idén csak két alkalommal adta el azt, de kell a kihívás.

Egyértelmű Minnesota győzelmet várok ma csak nehogy kiderüljön a végén, hogy a kezünk végig a bilibe lógott, bár erre kicsit az esély.

A legtöbb pontot Homecoming meccsen 2006-ban az Indiana ellen értünk el. Azt a meccset 63:26 arányban könnyedén hoztuk.

A meccs perceken belül ma 18 órakor kezdődik, érdemes lesz megnézni.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.