A Wisconsin ellen csak egy félidőig voltunk jók, majd nagyon összeomlottunk

Az idei egyetemi bajnokság véget ért, sőt a legutóbbi hétvégén már a konferencia döntők is lezajlottak, de a java még csak most jön.

Az egyetemi bajnokság 13. játékhetén a Wisconsin Badgers együttesével mérkőzhettünk meg, ahol az első félidőben mindent elhittünk, hiszen szép előnyre tettünk szert, de a szünet után egy rémálom vált valóra, semmi nem jött össze.

12 év hosszú idő, ennyi ideje nem bírjuk lelépni a Wisconsin Badgers csapatát a bajnokságban, most pedig egy újabb évet kell várni a lehetőségre.

Történt ugyanis, hogy jól kezdtük a meccset és rögtön az első drive során vezetést is szereztünk. A 21 yardos mezőnygólt Emmit Carpenter értékesítette, az a Carpenter, akit a BIG10-ben az év kickerének választottak meg. Következett pár punt és a Wisconsin is megmutatta, hogy a hazai pályán bizony ők is ott vannak. A második negyedet egy Ingold futott TD-vel indították. Az örömük nem tartott sokáig, hiszen Leidner-nek – aki jövőre megy az NFL-be, (bár hivatalos bejelentés még nincs) – remek futási képessége van, amit a meccsen is megmutatott, itt viszont az idén kicsit visszafogott támadási fajtát, a passzát láthattuk, Wolitarsky-t találta meg az endzone-ban, amivel visszavettük a vezetést. Sőt, szünet előtt remek Wolitarsky elkapásoknak is köszönhetően nagyon közel kerültünk az ellenfél végzónájához. Egy rövidke kis időkérés után Leidner megfutotta a szezonbeli tizedik TD-jét, ráadásul sorozatban ez volt a hatodik meccs mikor ez sikerült.

A szünetre tehát kerek tíz pontos előnnyel mehettünk el, gyönyörűen alakult számunka eddig a meccs. 

Ami ezután jött, az viszont maga volt a rémálom. Nem elég, hogy egyetlen pontot sem sikerült gyűjteni, Leidner többször dobott interception-t, mint sikeres passzkísérletet. De, hogy ezt számokkal is szemléltessük. A második félidőben Mitch Leidner a Gophers irányítója 13 passzkísérletből 2 sikeres passzt és 4 eladott labdát tudott felmutatni. Ez katasztrofális teljesítmény, ilyennel sehova nem lehet elérni. Persze emellett volt rengeteg futási kísérlet, de semmire nem mentünk vele.

A Wisconsin is fordulatot vett, de ők jó irányba indultak el, fel is pakoltak a második félidőben 24 pontot, melyre nekünk ugye nem volt válaszunk, így könnyedén, 17:31 arányban meg is nyerték a meccset. 

A Minnesota Golden Gophers idénye ezzel véget ért, a szezont 8 győzelemmel és 4 vereséggel zárjuk, konferencián belüli mérlegünk 5-4. A szezon ugyan véget ért, de még van hátra egy meccsünk, ugyanis a jó mérlegnek köszönhetően csapatunk BOWL mérkőzést fog játszani még idén decemberben. Nemsokára jövünk, hogy kivel teszi ezt.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.