P.J. Fleck a Minnesota Golden Gophers új vezetődzője

A 2017-es idénynek új vezérrel megy neki a Minnesota Golden Gophers csapata, bemutatkozik P.J. Fleck a a csapat új vezetőedzője.

Ezt a cikket már hetek óta tervezem megírni, de olyan sűrűn alakult eddig az év, hogy csak most jutottam el idáig. Nézzük is mi vezetett odáig, hogy új vezetőedzőről írhassunk.

Miután 2015-ben orvosai tanácsára Jerry Kill visszavonult az aktív edzősködéstől, a majd 2 évtizede vele dolgozó Tracy Claeys-t nevezték ki ideiglenesen vezetőedzőnek. Nem telt bele pár meccs és véglegesítették szerződését, így ő lett a Minnesota teljes jogú vezetőedzője. 2015-ben, majd 11 év szünet után ismét BOWL győzelmet ünnepelhetett a csapat, sőt a duplázás is sikerólt, mert tavaly Claeys ismét győzelemre vezette tanítványait. Mindezek ellenére az egyetem vezetősége nagyon csúnyán elbánt vele és egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag kirúgták őt. Nem volt egy nagyon sikeres edző, mégis tudta annyira motiválni a játékosait, hogy sok év után ismét eredményesen zárjanak szezonokat.

Jerry Kill, aki azóta a Rutgers támadó koordinátora lett, csak annyit mondott az események kapcsán, hogy nagyon kellemetlenül érzi magát, amiért a Minnesota vezetése így elbánt Tracy-vel és elmondta, soha többé nem fogja betenni a lábát Minnesota-ba.

Január 6-án aztán egy magángép szállt le Minnapolis-ban, az utasa pedig többek között a Golden Gophers új vezetőedzője, P.J. (Phillip Jones) Fleck volt.

Fleck a Western Michigan University-től érkezett egy emlékezetes 13-1 -es mérleggel zárult szezon után. Fleck 2013 óta volt a Western Michigan Broncos vezetőedzője. Első évében 1 győzelem mellett 11 vereséggel zárt, de tavaly országosan 12. helyre rangsorolták az ő általa vezetett csapatot és 13 győzelem mellett mindössze 1 vereséget szenvedett el, az az egy vereség is csak a Bowl meccsen volt, tehát egy tökéletes szezont tudhatott magáénak.

Az új vezetőedző tele van lelkesedéssel és győzni akarással, ezt várják tőle Minnesota-ban. Mindenki várja már a szezont, ahol kiderül, mit volt képes átadni első felkészülési időszakában, hogy az előttünk álló idényben minél jobb eredményt érjen el a Golden Gophers csapata.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.