Itt a szabadügynöki piac, vágjunk is bele

Már a nyakunkon a szabadügynöki piac nyitása, nézzük meg hogy ki merre hány méter.

Első és legfontosabb, hogy Adrian Peterson mától már nem a Vikings játékosa, ennek ellenére előfordulhat, hogy újra visszatér közénk, bár erre egyre kisebb az esély. Nézzük miért is.

Adrian Peterson bár benne van a korban és a sérülésekkel is egyre gyakrabban találkozik, ennek ellenére még mindig kapós játékos. Mi azért nem aktiváltuk a jövő évi opcióját a szerződésében, mert a 18 milliós fizetés irreális lett volna, így lett egy évtized után szabadügynök.

A hírek szerint szeretnénk visszahozni őt, igaz sokkal kevesebb pénzért, de nem biztos, hogy erre lehetőségünk lesz, hiszen vannak csapatok, ahol már-már kerettagként tartják nyilván. Potenciális csapatok, ahol elképelik őt az az Oakland Raiders, a Seattle Seahawks és a New England Patriots.

Bár gyűrűt nyerni leginkább az utóbbiban lenne lehetősége, de ott nagyon kevés pénzért kéne játszania, ami nem biztos, hogy tetszene neki. Így marad a Raiders és a Seahawks. A Seahawks már amúgy is egy Nyugati-Vikingsként működik az NFL-ben, hiszen például most is játszik ott ex-Viking.

Folytassuk Matt Kalil-al, aki jelentések szerint teljesen egészséges és készen áll a folytatásra. Kérdés már csak az, hogy ez mégis hol fog zajlani. Kalil-t szeretné a Vikings visszahívni, a tárgyalások már folynak is a játékos ügynökével, de a háttérben a Carolina Panthers is mozgolódik, ők is szeretnék megszerezni Matt-et. Ebben az esetben a Kalil testvérek egy csapatban léphetnének pályára, ráadásul egyszerre.

Jöjjön egy újabb játékos, akire a továbbiakban is számítana a csapat, de van más érdeklődő is. Ő Cordarrelle Patterson, aki tavaly mutatott némi életjelet, ezért is a marasztalás. Ha itt akarjuk tudni olyat kell ajánlani neki, hogy ne tudjon habozni, hiszen megjelent a színen a Chicago Bears, ahol kijelentették szeretnék szerződtetni az elkapó-visszahordó specialistát.

Matt Asiata is úgy érzi többet ér ő annál, hogy a Vikings-ban évről-évre kelljen élni pár millióért, így teszteli magát a szabadügynöki piacon.

Hogy ne csak a távozókról essen szó említsük meg az új szerződést kapókat. Három játékosunk kapott a Vikings-tól új szerződést, mellyel egy évig még Minnesota játékosként szerepelhetnek.

Adam Thielen teljesen megérdemelte a tendert, a legjobb elkapó volt a tavalyi szezonban nálunk és nem sok hiányzott az 1000 elkapott yardhoz sem. Egy év alatt kicsit több, mint 2 millió dollárt kereshet.

Egy éves hosszabbítást kapott a center Zac Kerin és a guard Jeremiah Sirles is.

További tervek, hogy hosszabbítunk a punter Jeff Lockeal, bár a híresztelések szerint vannak mások is, akik a soraikban szeretnék tudni.

Röviden ennyi, a napokban gyorsan fognak zajlani az események, Spielman elmondása szerint agresszív stratégiát akarunk megvalósítani a szabadügynöki piacon. A játékosokról szóló hírek, esetleges szerződtetések és a Vikings szabadügynökök körüli történéseket a facebook-on és a twitter-en fogjuk nap közben közzétenni, a napok végén pedig egy gyors áttekintést nyújtunk az adott nap történéseiről, kiemelten foglalkozva a Vikings-al, de a liga egyéb történéseivel is.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.