DRAFT 2017: a harmadik napon igencsak belehúztunk

Az első két nap az égetően fontos helyekre húztunk, de harmadik nap hozta meg az igazi játékosdömpinget a Vikings számára.

Oké, igazból csak a második napon választhattunk először játékost, de ez most részletkérdés. A Vikings a draft harmadik napjához érve nem összesen 6 draft választási joggal rendelkezett, de a nap végére mégis elmondthattuk, hogy 11 játékos érkezett a csapathoz az idei Játékosbörzén.

A Tisztelt General Manager nem kicsit táncolt a Vikings szimpatizánsok idegein, mikor folyamatosan visszacserélték a választási jogot egy másik csapattal épp, mikor ránk került volna a sor. Kezdte azt hinni az ember, hogy egy amolyan Cleveland-féle szerepet töltünk be, azaz legyen minél több lehetőségünk játékost választani, nem baj ha nem a korai vagy a középső körökben történik ez. Így lett végül például 4 hetedik körös választási jogunk.

4. kör, 2. pick:
Jaleel Johnson | DT, Iowa

Kétségtelenül kell egy védő falember a csapatba, hiszen nem tudjuk még, hogy mi lesz Sharrif Floyd sorsa, akinél jelenleg az is egy fennálló lehetség, hogy be kell fejeznie a football-t. Johnson egy sokoldaló DL játékos, leginkább a passz siettetés megy neki, de a futások ellen is hatékony.

4. kör, 14. pick:
Ben Gedeon | LB, Michigan

Egyelőre úgy gondoljuk, hogy RIck Spielman tudja, miért őt választották ki, mert sokan úgy vannak vele, hogy a leggegygébb választásunk volt az idei DRAFT-on. Egy átlagos játékos, aki a középmezőnyben lehet, mert a teljesítményen nem nagyon emeli őt a magasba. Egyelőre talán a special team-be képzelik el talán, de esetleg majd ha fejlődik, akkor egy csere LB is lehet belőle.

5. kör, 27. pick:
Rodney Adams | WR, Soth Florida

Felszisszentünk kicsit, mikor meghallottuk a nevét, de nem kell mondját kétségbe esni. Elég gyors a srác és a labda is eléggé ragad a kezéhez. Egy amolyan Patterson utódnak szánhatják, hiszen visszahordásokban is jeleskedik. Adams nem rossz választás, nem lesz olyan “melléfogás”, mint Treadwell.

5. kör, 37. pick:
Danny Isidora | G, Miami

A Vikings támadófala az egyik, hanem a legrosszabb volt a tavalyi szezonban, ezen mindenképp változtatni kellett. Isidora egy erős és megbízható játékos, aki akár hamar megtalálhatja a helyét a támadó falban, akár kezdőként is, persze ehhez azért dolgoznia is kell, de van esélye.

6. kör, 17. pick:
Bucky Hodges | TE, Virginia Tech

Hodges személyében egy igazi gyöngyszemet találtunk a késői körben. Nagyon nagy lehetség rejlik benne. Nagyon aktív a red és az endzone-ban. Magabiztosan fogja a labdát. Ha Rudolph-tól és a Vikings edzőktől eltanulja a dolgokat és kitartóan küzd, egy nagyon jó játékos válhat belőle.

7. kör, 1. pick:
Stacy Coley | WR, Miami

Az elkapó állományunk pár ember kivételével azért ha némi kívánnivalót maga után. Coley-nak most itt a lehetősége, hogy profiként érvényesüljön, de előbb bizonyítania kell az edzőknek és ezt hamar el kell kezdenie. Egy jó csere vagy tartalék akár már idén is lehet belőle.

7. kör, 2. pick:
Ifeani Odenigbo | DL, Northwestern

Odenigo-t inkább a poszt méllyítésére és a verseny kialakulása miatt hoztuk el a hetedik körben, persze ettől még neki is megvan az esély, hogy a csapatnál maradjon, akár az 53 fős keretben, akár tartalékként, bár inkább az utóbbi az életszerűbb.

7. kör, 14. pick:
Elijah Lee | LB, Kansas State

Lee egy kiegészítő ember lehet, de az is előfordulhat, hogy csak a táborban marad a csapatnál. A sebessége jó, de sokat kell tennie azért, hogy a tartalékok közé beférjen.

7. kör, 27. pick:
Jack Tocho | CB, North Carolina State

Szükség volt a CB secondary méllyítésére, a legjobb megoldásnak Tocho kiválasztása tűnt Spielman szerint.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.