Edzőtábor figyelő: Irányítók

Hamarosan elkezdődik az edzőtábor, most sorra vesszük, hogy kikre számíthatunk az előttünk álló idényben.

Üdvözlünk mindenkit a Minnesota Vikings Magyarország Training Camp beharangozó sorozatának első részében – kezdésként az irányítók kapnak szerepet, azaz az idén talán legfontosabb szerepet betöltő Sam Bradford, a sérült, de még mindig számításba vett Teddy Bridgewater és a csapatban maradásért küzdő másik három irányító.

A football történelem során talán az irányító szerepe a legnagyobb ebben a játékban, nélküle egyszerűen elképzelhetetlen ez a dolog.

A Minnesota Vikings csapatánál talán Culpepper óta nem találunk olyan játékost, aki méltó lenne erre a posztra, pedig azóta jó pár év eltelt. Voltak próbálkozások és reménységek, de vagy a leszereplés vagy pedig a balszerencse akadályozta meg őket, hogy igazi vezérré avanzsáljanak.

Az már biztos, hogy a 2017-es idényt Sam Bradford kezdi meg, mint a Vikings kezdő irányítója. Ezt semmi nem veszélyezteti, még úgy sem, hogy Teddy Bridgewater már rendesen dobál az edzéseken és foglalkozásokon, de mivel a térd még nincs olyan állapotban, hogy a rendszeres terhelést bírja, így ő valószínűleg ezt a szezont is csak a pálya széléről nézi végig. Na de vissza Bradford-hoz. Sam annak ellenére, hogy mennyire lehúzták őt a sajtóban és a szurkolók is egészen elfogadható teljesítményt nyújtott a múlt szezonban. Olyannyira, hogy pontosság szempontjából a harmadik legjobb lett, ami a Vikings irányítóira az elmúlt időszakban nem feltétlenül volt jellemző.

Idén különösen nagy feladat hárul majd a Vikings irányítójára, legyen az Bradford vagy épp majd más, hiszen a futójátékunk Peterson távozásával nagyon átalakulóban van. Ehhez persze kellenek a jó célpontok, amikben szerintem bővelkedik a Vikings, már csak ki kell használni a megfelelő szituációkat. Ez lesz az utolsó éve Bradford-nak a szerződésében, amiben 18 millió dollár ütheti a markát. Ezért a pénzért azonban illene is megdolgozni.

Idén szerintem még bőven nem lesz versenyben Teddy Bridgewater, aki tavaly augusztusban szenvedett egy horrorsérülést és emiatt az egész szezont kénytelen volt kihagyni. Szépen javulgat az állapota és már az edzéseken is mozog, de messze még az út vége, ami a teljes felépüléshez vezet. Ezzel mindannyian tisztában vagyunk és természetesen ő is.

Ami aggasztó lehet számára, hogy a Vikings nem léptette érvénybe a szerződése opciós évét, így ez az utolsó szerződéses éve a csapatnál (egyelőre).

Nagy lesz a harc a csere irányító posztért, hiszen ez most még konkrétan kiadó a csapatnál. Itt van Case Keenum, aki szabadügynökként érkezett, korábban megfordult pár csapatnál, legutóbb a Los Angeles Rams csapatát erősítette?. Viszont nem csak Keenum jelentkezett be a csereirányító posztra, hanem Taylor Heinicke is. Tavaly egy nevetséges sérülés miatt konkrétan elbukta a nagy esélyét a csapatnál, talán még kezdő is lehetett volna (jobb opció hiányában). Na persze nem ilyen egyszerű. Most azonban egészséges és készen áll a bevetésre. A csapat töretlenül kiáll mellette és lehet, hogy egyszer majd megkapja a lehetőséget. Az előszezonban mindenképp.

Végül jöjjön Wes Lunt, aki újoncként kerület a csapathoz. Sok mindent nem lehet róla elmondani, nem igazán kimagasló a teljesítménye, majd meglátjuk, hogy a tartalékok közé befér-e vagy eddig tartott a Vikings-es kalandja.

Tehát Bradford az biztos kezdő lesz a csere szerep pedig Keenum és Heinicke között fog majd eldőlni. Teddy még idén pihen.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.