Edzőtábor figyelő: Futók

Adrian Peterson távozásával a Vikings futójátéka eléggé átalakulhat, jöhetnek az ifjú titánok.

Máris folytatjuk a második résszel, ahol a futókat fogjuk megnézni. Megnézzük azt az űrt, amit Peterson távozása okozott, illetve, hogy az újonnan érkező Latavius Murray vagy az újonc Dalvin Cook mit tud okozni majd Jerick McKinnon ellen. Nagy lesz a verseny.

A futó poszt csapatunknál idén nagyon megváltozik. Eddig ugye mindig úgy kezdtük az évet, hogy Adrian Peterson az elsőszámú, senki nem robbantja ki onnan őt és így tovább. Most azonban minden megváltozik, hiszen Adrian Peterson az idei szezontól kezdve a New Orleans csapatát erősíti. Persze ehhez kellett először az is, hogy a Vikings a majd 20 millió dolláros szerződését ne legyen hajlandó kifizetni és még határidő előtt elküldjék.

Most elsőszámú futónak szerintem nyugodtan beírhatjuk Jerick McKinnon-t, aki már negyedik évét kezdi meg a csapatnál. A 25 éves robbanékony labdacipelő játékos lassan már kiérdemelte a bizalmat, hiszen eddigi szereplései nagyon biztatóak voltak, de Peterson árnyékában nem igazán tudott kibontakozni, ráadásul ha esetleg Peterson nem játszott Asiata-t erőltettük. Ám mivel már ő sincsen (elment a Detroit Lions csapatába) McKinnon előtt ott a lehetőség.

Nem lesz viszont egyszerű ezt a lehetőség megtartani, hiszen a Vikings a holtidényben leigazolt Latavius Murray-t, aki eddig az Oakland Raiders csapatában gyártotta a yardokat. A szintén negyedik évére készülő játékos tavaly egy szolid idényt hozott össze, közel 800 yardot és 12 TD futott össze a California-i csapatban. Murray nagyon jó játékos, de sajnos nagyon sérülékeny, ami ezen a poszton eléggé bajos. Állítása szerint azonban készen áll a szezonra és, hogy a Vikings-ban maradandót alkosson.

Csapatunk azonban nem bízta a véletlenre és az idei draft első saját választási jogával Dalvin Cook-ot hozta el, aki eddig a Florida State-n tört borsot az ellenfelek orra alá. Cook 3 évet volt a Florida State futója és minden évben meg tudott újulni, egyre eredményesebben volt képes játszani. Tavaly több, mint 1700 yardot és 19 TD termelt futásból, az egyetemi karrierjét végül 4464 futott yarddal és 46 TD-vel zárta. Nagyon tehetséges futó, csapatunk nem véletlen tette le mellette a voksát, de mivel újonc valószínű egyelőre csere szerep jut majd rá, abból is inkább majd csak kevesebb, hiszen McKinnon és Murray mögött idén nem biztos, hogy elég lehetőséget biztosítanak neki.

Van még a keretben két futó, név szerint Terrell Newby és Bishop Sankey. Sankey már három éve a profik között van, eddig a Tennessee Titans és a Kansas City Chiefs csapatait erősítette, de játszani csak a Titans-ban játszott. Ott az első évében 16 meccsen szerepelt, ebből 9 alkalommal kezdőként. Inkább a yardszerzéssel volt megbízva, közel 600 futott yard mellé csak 2 TD íródott.

Newby a Nebraska egyetemről érkezett, még újonc. Sokat nem tudunk róla, majd meglátjuk, hogy bent tud-e maradni a keretben, ami nem valószínű, hiszen McKinnon, Murray és Cook sorrend szinte garantált, több futót pedig értelmetlen lenne az aktív keretbe vinni. A tartalékok között még lehet esélye.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.