Edzőtábor figyelő: Elkapók

Nagyon fontos poszttal folytatjuk, hiszen ezekből kell termelnünk a yardokat és ami ennél is fontosabb, a pontokat.

A harmadik részben az elkapók felé tekintünk ki. Megnézzük, hogy mire juthatunk ebben a szezonban, vajon Adam Thielen tud-e megint úgy játszani, mint tavaly és Stefon Diggs végre eljut-e 1000 elkapott yard fölé. Mi lesz a sorsa vajon az alkoholproblémákkal küzdő Michael Floyd-nak, illetve az újoncok mennyire tudnak megmaradni az aktív keretben.

Ha van még egy olyan poszt, ami nálunk állandó hiányposzt az az elkapó. Bár vannak tehetséges elkapóink, de sajnos nincs egy olyan sem, aki dominálni tudna. Tavaly berobbant a köztudatba Adam Thielen, aki már három éve tagja a csapatnak, de eddig háttérbeszorult vagy csak kevés lehetőséget kapott. Tavaly viszont egy évtizedes szünet után majdnem összehozott egy 1000+ yardos idényt, ez azonban 33 yard hiányában elmaradt. Ennek ellenére a Vikings elsőszámú elkapónak nevezete ki őt, nem érdemtelenül és nem érdemtelenül kapott egy három éves szerződéshosszabbítást, ami idő alatt a 17 millió dollár garantált, de ez akár lehet 27 millió is. Nagy szükség lesz rá, hiszen talán nagyobb hangsúlyt kell majd fektetni az elkapásokra, mint a futásokra.

Azonban nincs egyedül, vele együtt kezdőként számítunk a volt Maryland-i Stefon Diggs-re, aki mindig bizonyítja, hogy helye van a csapatban. Diggs tavaly csapaton belül a második legtöbb yardot termelte össze, viszont övé volt a legtöbb elkapás. Diggs nagyon gyors játékos és ebből kell előnyt kovácsolnunk, mert az ellenfelek secondary-je rohamosan fejlődik. Diggs lesz minden bizonnyal Thielen párja a kezdők között.

Nagy kérdés lesz, hogy beírható-e harmadik számú elkapónak a tavalyi első körös választott Laquon Treadwell. Mindösszesen egyetlen elkapással rendelkezik, ami 15 yardos volt, de sajnos többet (legalábbis pozitívumot) nem lehet vele kapcsolatban megemlíteni. Reméljük, hogy az idei edzőtáborban nagyon odateszi magát és ennek köszönhetően majd a szezonban is többet mernek rábírni.

Itt van egy újonc játékos, neve Rodney Adams. Benne látják a holtidényben csapatot váltó Cordarrelle Patterson utódját, mármint ami a visszahordásokat illeti. Adams a South Florida egyetemről lett kiválasztva az idei drafton, sokan meg is lepődtek a döntésen, de az eddig látottak alapján nem volt rossz húzás, hiszen gyors, jó a keze és rendesen dolgozik.

Még a keret tagja, de 4 meccses eltiltással kezdheti meg a szezont a holtidényben szerződtetett Michael Floyd. Az alkoholproblémákkal küzdő játékos nagyon vékony jégen táncol. Floyd egyébként jó lett volna csere elkapónak, de a szenvedélybetegsége miatt valószínű nem lesz még az sem és keretszűkítésnél el lesz küldve, bár az alatt a 4 meccs alatt hivatalosan nem foglal helyet a keretből.

További kérdés, hogy mi lesz Jarius Wright-al. Az elkapó egykor a Vikings eredményesebb játékosai közé tartozott, most viszont már inkább csak kiegészítő ember lett belőle. Tavaly már csak 11 alkalommal kapott el labdát, de keveset játszott. Talán a keretbe be fog férni, ha hat elkapóval megyünk neki az idénynek.

Nagyot kell küzdenie, ha továbbra is a csapathoz szeretne tartozni az NFL első Európából draftolt játékosa, Moritz Böhringer. Már egy éve profi NFL csapattal készül, így valószínűleg jobban fogja tudni az itteni dolgokat, de ez az év vízválasztó lesz nála, hiszen ha nem tud produkálni, akkor valószínű ennyi volt a Vikings-es pályafutása és még a tartalékok közé sem fog bekerülni.

Stacy Coley, Isaac Fruechte, Cayleb Jones és RJ Shelton pedig valószínűleg csak a bővebb keret szűkítéséig maradnak a csapatnál.

 

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.