A Vikings vezetősége is reagált Trump kijelentésére

Egy hete óriási vihart kavart az USA jelenlegi elnökének Donald J. Trump-nak a megnyilvánulása, miszerint mindenkit ki kell rúgni a csapattól, aki térdel a himnusz alatt. Ez a kijelentése csak olaj volt a tűzre egy mostanában elég kényes szituációban, így tiltakozásképp a legtöbb csapatnál a játékosok vagy térdeltek vagy pedig egymást átkarolva hallgatták végig a himnuszt, de voltak olyan csapatok is, ahol az öltözőben maradtak a játékosok és az edzők, míg szólt az USA himnusza.

Szinte vagy mindegyik csapat valamiképpen (főként a vezetők) reagált az eseményekre, így a Vikings vezetése is kiadta a következő nyilatkozatot:

„A professzionális sportok olyan platformot kínálnak, amely különbözik a többiektől, olyan platformot mely összehozza az embereket különböző életkörülmények közül, hogy befolyásolják társadalmunk pozitív változásait. Tulajdonosként a mi feladatunk, hogy olyan környezetet teremtsünk, amely elismeri és értékeli a gondolkodás sokszínűségét és ösztönöz bennünket, hogy ezt konstruktívan használjuk. Ahelyett, hogy megkülönböztető kijelentéseket tennénk, hiszünk abban, hogy elősegítjük a gondolkodó, inspiráló kommunikációt, mely egyesíti közösségeinket. Büszkék vagyunk a játékosainkra, az edzőinkre és a személyzetünkre, a közösségünkben fontos szerepet töltenek be és teljes mértékben támogatjuk az alkotmányos joguk gyakorlását, hogy tiszteletteljesen és békésen fejezzék ki a hitüket.”

 – Zygi és Mark Wilf és az egész Wilf család

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.