Összegzés: Vikings 20, Bears 17 | NFL, 5. játékhét

A Vikings egy győzelemmel ünnepelte meg a Leif Erikson napot, amit minden évben október 9-én tartanak meg. Erikson volt az első izlandi felfedező, aki október 9-én először ért partot az Észak-amerikai kontinensen. Ezen a napon, mármint október 9-én a történelem során a Vikings a tegnapival együtt 8 mérkőzést játszott már és eddig mindig sikerrel hagyta el a pályát. A Giants (1965), a Lions (1977), a Bears (1983), a Buccaneers (1988), a Buccaneers (2000), a Cardinals (2011) és a Texans (2016) után idén a Bears csapatát (megint) sikerült legyőzni, így tehát tökéletes 8-0 -ás mérleggel állunk eme jeles napon.

A mérkőzés első fele pontszegénységben telt el ugyanis az első félidőben csak 5 pont született. Bradford saját endzonejában való sackelése után Forbath mezőnygóljával átvettük a vezetést. A második félidőben Keenum lett a csapat irányítója, mert Bradford térde megint megsérült (sok értelme nem volt játszatni). Innentől kezdve megkezdődött a pontgyártás. Előbb Rudolph 13 yardos TD elkapásával, később McKinnon elképesztő 58 yardos futott TD-jével szereztünk pontokat. McKinnon egyébként nemcsak futásból volt a legeredményesebb, de a legtöbb elkapott yard is az ő nevéhez fűződik. Jócskán megelőzve például Stefon Diggs-et, akinek 1 elkapott labdájából (4 alkalommal volt célpont) csak 4 yardot sikerült szereznie.

A védelem szerencsére állta a sarat és csak egy TD írható fel a számlájukra. A Bears ugyanis az első hatpontosát egy fake puntból szerezte, amikor nemes egyszerűséggel a punterük átdobta a teljes speciális egységünket és könnyedén szerezték meg a TD-t. A Vikings defense tehát csak egy 20 yardos átadást nézett be, amiből TD lett. A special teamet másodjára is átverte a Bears, mikor a második TD után egy trükkös játék során Trubisky könnyedén futhatott az endzoneba a labdával.

Kicsit több, mint 2 perccel a vége előtt azonban Harrison Smith megvillant és behúzta Trubisky passzát, amivel nagyon jó mezőnypozícióba kerültünk. Forbath alig fél perccel a vége előtt 26 yardról nem hibázott és ez azt is jelentette, hogy a Vikings megszerezte idei harmadik sikerét is, így 3-2-es mérleggel várhatja a vasárnapi Packers elleni rangadót.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.