Trae Waynes számára más csapatot keresnek

TWaynesX1Az a hír járja, hogy a Vikings megpróbál új csapatot találni az egyik CB-jének, Trae Waynes-nek, aki bár sok lehetőséget kapott nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, igaz nem ez a fő indok.

Trae Waynes a Michigan State-ről érkezett még 2015-ben a Draft első körében. Ezen sokan meglepődtek, de láttak benne lehetőséget. A kellő játékidőt megkapta, de mégsem sikerült elérni vele, hogy egy Rhodes-hoz hasonló CB-t neveljenek belőle és ezzel az egyik legjobb CB párost állítsák össze a ligában, de nem tudta kihasználni a kínálkozó lehetőséget.

A csere oka nem feltétlenül csak a teljesítménye lenne, hanem mivel vészesen kevés pénz áll rendelkezésre a fizetési sapkában – összesen 6 millió dollár – így ezen időszakban olyan döntéseket kell majd meghoznia a vezetőségnek, ami lehet sokaknak nem fog tetszeni, de valahonnan pénzt kell szerezni, hiszen ennyi pénzzel – leegyszerűsítve – kár elindulni a szabadügynöki piacon erősítést keresni. A CBS Sports munkatársa, Jason La Canfora szerint szerdán a Vikings felkínálta pár csapatnak Waynes játékjogát.

Waynes elcserélésével újabb 9 millió dollár szabadulna fel, ami már 15 millióra engedné a mozgásterünket, ami még mindig nem sok, de jobb alkupozíció. Persze lesznek még nevek, sőt vannak is a kalapban, például Everson Griffen, Andrew Sendejo, akiket szintén elküldhet a csapat, hogy pénzt teremtsen az újaknak.

Hamarosan választ kapunk erre, hogy mit lép a csapat, a szabadügynöki piac 2 hét múlva nyit és tudjuk, hogy a csapatok alig pár óra alatt lezavarják a jó játékosok szerződtetését, így sokat várni nem érdemes. És még akkor nem is beszéltünk Thielen szerződéshosszabbítási szándékáról, amivel szintén jelentősen csökkenne a keret.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.