NFL Draft 2019 – 2. nap

A tegnap éjszaka csapatunk az első körben kiválasztotta a center Garrett Bardbury-t, ami a támadófal megerősítése érdekében fontos lépés volt, ám így is nagyon sok magas potenciállal rendelkező támadó falember maradt a draft második napjára is. A kérdés már csak az volt, hogy ki lesz elérhető az 50. helyen.

A draft második napjának két draft cetlivel vágtunk neki, ezek pedig a második és harmadik kör 18. választásai voltak (50. és 82. overall). Mivel több remek támadó falember (Jawaan Taylor OT, Greg Little OT, Cody Ford OT, Dalton Risner OT) is elérhető volt a második nap elején, így valószínűleg Spielmanék is a támadófalat szerették volna erősíteni.

Jawaan Taylor első körös tehetségnek számított, de állítólagos térdproblémái miatt csúszott ki az első körből, ám ez a Jaguars-t nem érdekelte és a 34. választással lecsapott a kiváló tackle-re. Greg Little-t a 37. helyen a Pathers választotta ki, majd a 38. helyen Cody Ford is csapatra talált Buffaloban. Három választással később pedig a Broncos elvitte Dalton Risner-t, így nem maradt kimagasló támadó falember.

A választás végül az Alabama tight endjére, Irv Smith Jr.-ra esett.

Forrás: vikings.com

Irv Smith Jr. 1998 augusztus 9.-én született New Orleansban. Édesapja Irv Smith hét szezont húzott le a ligában TE-ként, játszott a Saints-ben, a 49ers-ben és a Browns-ban is. Smith Jr. 2016-ban került az Alabama egyetelmre, ahol első évében nem kapott lehetőséget, de a következő két szezonban 24 mérkőzésen, 838 yardot és 10 TD-t szorgoskodott össze.

A blokkolási és elkapási képességei is rendben vannak, a szakértők kiemelik a sebességét, az erejét, a remek az útvonal futásait, az elkapások után megtett yardjait, a remek labdaérzékét. Hatalmas mismatch lehet ha nickel cornert vagy linebackert állítanak rá. Negatívumként a robbanékonyság hiányát és magasságát hozzák fel, hiszen csak 188 centi, ami hátrány lehet a magas cornerekkel szemben.

És hogy miért pont rá esett a választás, mikor a támadófal egyértelműen erősítésre szorult, a keretben pedig ott van még Kyle Rudolph, David Morgan és Tyler Conklin is? Egyrészt mert a legjobb támadó falemberek már kimentek, ezért Spielmanék más poszt felé vették az irányt, másrészt pedig a TE-ek közül Morgant és Conklint kizárólag blokkolásra használja a csapat, Rudolph viszont kiválóan tud blokkolni és elkapni is, de idén lesz 30 éves, jövőre pedig szabadügynökként tesztelheti a piacot. Ha Smith Jr. képes lesz egy jó szezont produkálni, akkor kevés esélyt látunk Rudolph maradására.

Következhetett a 3. kör, ahol szintén egy választásunk volt, de a vezetőség úgy látta hogy nincs már bent olyan játékos akire igazán nagy szükség lenne, így elcserélte a 81. választást a Detroit Lions csapatával. Az ellenérték pedig a Lions harmadik (88.) és hatodik (204.) körös pickjei voltak. Játékost azonban nem mi választottunk a 88. helyen, hanem a Seattle Seahawks, mivel Spielman elcserélte a 88. picket is, az ellenérték pedig: 3/92 + 5/159. Nagyon cserélgetős kedvében volt a vezetőség, hiszen a 92. választást sem tartottuk meg: a Baltimore Ravenstől kaptunk érte egy harmadik (102.) és két hatodik (191. és 193.) körös választást.

A 102. picket már nem cseréltük el, és kiválasztottuk a Boise State futóját, Alexander Mattison-t.

Forrás: vikings.com

Mattison három éves egyetemi karrierje során 38 mérkőzésen 2829 yardot és 33 TD-t futott, de elkapásokban is jeleskedett (511 yard, 1 TD). A szakértők kiemelik a remek lábmunkáját, irányváltásait, erejét illetve remek blokkolási képességét. Mivel jók a kezei, így elkapásokban is használható játékos. Amit hatalmas negatívumként emlegetnek, az a sebessége. A Combine-on elért 4.67-es 40 yardos ideje a második legrosszabb volt a futók között.

Latavius Murray távozása után nem maradt olyan futó a roosteren, aki Dalvin Cook újabb sérülése esetén fel tudna lépni első számú futónak, így Mattison választása érthető. A baj nem is Mattison draftolásával van, hanem inkább azzal, hogy a 102. helyen lett kiválasztva. Hozzá hasonló futót akár a 4. vagy 5. körben is lehetett volna találni, de szerintünk ez a választás inkább Kubiak akarata volt.

A három hátracserének hála a harmadik napra kilenc választási lehetőségünk lesz:

4/18 (120)
5/21 (159)
6/17 (190)
6/18 (191)
6/20 (193)
6/31 (204)
7/3 (217)
7/33 (247)
7/36 (250)

Ha van még olyan játékos, akit Spielman és csapata nagyon szeretne, akkor lehetőségünk van akár felcserélni is, de megtarthatjuk mind a kilenc cetlit hogy feltöltsük a keretet. Kíváncsian várjuk a ma estét.

SKOL Vikings! 💜🏈

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.