NFL Draft 2019 – 3. nap

A draft első két napján kiválasztottunk egy centert (Garrett Bradbury), egy tight end-et (Irv Smith Jr.) és egy futót (Alexander Mattison), a harmadik napnak pedig kilenc draft cetlivel vágtunk neki, így bőven volt miből erősíteni a keretet.

Az első választási lehetőségünk a 120. (4/18) helyen lett volna, de felcseréltünk a 114. helyre (4/12), a cserepartner pedig Seattle Seahawks volt: 4/18 (120) + 6/36 (209)

A 114. helyen kiválasztottuk az Oklahoma guardját, Dru Samia-t.

Forrás: vikings.com

Samia a legtöbb boardon top100-as tehetségnek számított, így a 114. helyen kiválasztani nagy steal. 2015 és 2018 között (a 2016-os szezont leszámítva) az Oklahoma egyetemre járt, ahol 2018-ban a Big 12 főcsoport legjobb támadó falemberének választották meg. Egy nagyon jó futásblokkoló játékos, aki remek technikával rendelkezik, de passzblokkolásban van még hova fejlődnie. Több szakértő a méreteit (196 cm, 137 kg) hozza fel negatívumként, de a gyenge oldalirányú mozgása és az túlzott agresszivitása sem jelent előnyt. Összességében szüksége volt a támadófalnak egy guardra, mert a Dozier-Isidora-Kline hármas nem túl bizalomgerjesztő.

A következő választásunk az 5/21 (159) lett volna, de cseréltünk a Patriots-al, amit kaptunk: 5/24 (162) + 7/25 (239)

A 162. draft cetlivel pedig kiválasztottuk a linebacker Cameron Smith-t.

Forrás: vikings.com

Smith négy évet húzott le a University of Southern California egyetemen, ahol 46 mérkőzésen 26.5 negatív yardos szerelést, 3.5 zsákolást és 4 interceptiont szerzett. Smith átlagos méretei ellenére (188 cm, 113 kg) egy kemény fizikális linebacker, akire nagy szükség lesz a rotációban és a ST-ben egyaránt.

Ezt követően három játékost is draftolhattunk a 6.körben, mivel a 190., 191. és a 193. választás is mi kezünkben volt. Elsőnek az Arkansas DT-je, Armon Watts érkezett.

Forrás: vikings.com

Watts négyéves egyetemi karrierjének utolsó szezonjában robbantott, amikor 12 mérkőzésen 7 sack és 8.5 negtív yardos szerelés mellett 2 leütött paszt is jegyzett. Az irányító támadásában jól használható, mivel kiváló technikával és erővel rendelkezik, a robbanékonysága viszont lehet hogy kevés lesz a profi között. Még ha el is kapja az 53-as keretet, a Linval Joseph, Jaleel Johnson, Jalyn Holmes, Shamar Stephen négyes mellett sok snapet nem fog kapni.

A következő választással (191) érkezett Marcus Epps, a Wyoming egyetem satefy-je.

Forrás: vikings.com

2015 és 2018 között 50 mérkőzést játszott az egyetemen, ezeken pedig 18.5 negatív yardos szerelést, 2 sacket és 9 interceptiont szerzett. Epps egy atletikus, gyors safety, akinek rengeteget kell még fejlődnie hogy a profik között stabil kezdőjátékossá váljon. Ha elkapja az 53-as keretet, akkor valószínűleg a ST-ben fog szerephez jutni.

A 193. helyen draftoltuk Olisaemeka Udoh OT-t, az Elon egyetemről.

Forrás: vikings.com

Udoh méretei ellenére (198 cm, 146 kg) nagyon atletikus játékos, de úgy futás- mint passzblokkolásban is van hova fejlődnie. A szakértők szerint az adottságai megvannak ahoz, hogy egy jó futásblokkoló játékos legyen belőle.

Következhetett a 7. kör, ahol további négy draft celtink volt. A 7/3-as (217) választással érkezett egy CB is, mégpedig a Texas egyetemről Kris Boyd.

Forrás: vikings.com

Négyéves egyetemi karrierje során 45 mérkőzésen 35 leütött labda mellett 2 interceptiont jegyzett. Fizikai méretei ellenére (183 cm, 88 kg) Boyd kiváló végsebességgel rendelkezik és nagyon könnyedén vált irányt, ám a szerelések terén még fejlődnie kell. Úgy zónázásnál, mint emberezésnél is megállja a helyét és ha bent tud maradni az 53-as keretben, akkor a ST-ben bizonyíthat majd.

A következő két választással (239 és 247) két elkapót érkezett: Dillon Mitchell (Oregon) és Olabisi Johnson (Colorado State)

Forrás: vikings.com

Dillon az egyetemen három szezon alatt (2016-2018) 29 mérkőzésen 1710 yardot és 14 TD-t szerzett. Nagyon jól futja az útvonalakat és kiválóan tud elszakadni a védőktől, jó irányváltásainak hála pedig rengeteg elrontott szerelést harcol ki. Negatívumként a kezeit és a labdaérzékét emelik ki, emiatt pedig mindig benne van az elejtett labda a játékában.

Johnson négyéves egyetemi karrierje során 38 mérkőzésen 2019 yardot és 11 TD-t hozott össze. A magassága átlag alatti (183 cm), viszont nagyok a kezei így szinte minden elkapható labdát be tud húzni. Az ő esetében is a remek útvonal futásokat és a védők lerázását emelik ki illetve az elkapások után megtett yardokat.

Mindkét játékos esetében megvan az esély az 53-as keretbe kerüléshez, de nagyon nehéz dolguk lesz, hiszen olyan elkapók vannak a roosteren mint: Stefon Diggs, Adam Thielen, Laquon Treadwell, Chad Beebe, Brandon Zylstra.

Végezetül pedig a 247. választással draftoltunk egy long snappert az Air Force-ról. A 190 centis és 111 kg-os Austin Cutting első két egyetemi évében még a támadófalban játszott, hogy az utolsó évére a special teamben találja magát, mint long snapper. A szakértők kiemelik pontosságát és a jó blokkolási képességeit. Az edőtáborban a jelenlegi LS-ünk Kevin McDermottal küzdhet majd meg a posztért. És hogy miért draftoltunk long snappert? McDermott idén 960.000 dollárt, jövőre pedig 1.1 milliót foglalna a fizetési sapkából, elküldésével – 200.000 dollár halott pénz mellett – 760.000 dollárt lehetne felszabadítani.

Forrás: vikings.com

SKOL Vikings! 💜🏈

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.