Hét játékos, akik közül kettőt akár draftolhatunk is!

Hajnali 2 órakor kezdődik a 2020-as NFL Draft, amit a szurkolók már nagyon várnak. Csapatunknak két választása is lesz az idei draft első körében – feltéve ha addig el nem cseréljük az egyiket -, így a megvizsgált mock draftok alapján arra számíthatunk, hogy egy CB és egy WR érkezik majd.

Cikk: Kire számíthatunk a draft első körében?

Ha a két picket együtt nézzük, akkor nagy valószínűséggel a Justin Jefferson WR, Tee Higgins WR, Denzel Mims WR, A.J. Terrell CB, Kristian Fulton CB, Jeff Gladney CB, Yetur Gross-Matos EDGE, hetesből érkezik két játékos. És bár ez csak statisztika, – ami tavaly Bradbury esetében bejött – és simán megtörténhet, hogy más játékosra esik Spielmanék választása, de azért ismerjük meg kicsit közelebbről ezt a hét játékost.

Jöjjön hát az a három WR, akik közül az egyik – a statisztikák alapján – jó eséllyel a csapatunkhoz kerül majd.

Justin Jefferson WR, LSU

Jefferson 2017 és 2019 között játszott az LSU-n, ahol tavaly Joe Burrow vezetésével felértek a csúcsra. Három szezon alatt 30 mérkőzésen 165 elkapást, 2415 yardot és 24 TD-t szerzett.

Prospect ranking:

NFL.com: 14. (4. WR)
Sports Illustraded: 16. (4. WR)
Tankathlon: 18. (4. WR)
Bleacher Report: 20. (4. WR)
DraftTek: 24. (5. WR)
CBS.com: 27. (4. WR)
Pro Football Focus: 32. (8. WR)

Jefferson több listán is top20-as tehetségnek számít és majdnem mindenhol a negyedik legjobb elkapóként van rangsorolva, így a megszerzése nagy szenzáció lenne. A vizsgált száz mock draftból 14-ben szerepelt a csapatunk egyik választásánál.

Erősségek: Nagyon atletikus játékos, kiváló súlypontemelkedéssel, aminek köszönhetően nagy előnyt szerez a védőkkel szemben. Atletikusságának köszönhetően nagyon jók az irányváltásai, amivel könnyedén le tudja rázni a védőket. A kezei nagyon jók, kevés labdát ejt el és jó blokkolási képességeinek hála slotból is használható.

Gyengeségek: Az útvonalfutásai nem a legjobbak, szoros emberfogás ellen nem tud mit kezdeni az emberével illetve a hosszútávú sebessége sem a legjobb, ezért hosszában nem fogja tudni megnyitni a pályát.

NFL játékos, akire hasonlít: Tyler Boyd, Greg Jennings

 

Tee Higgins WR, Clemson

A.J. Terrell csapattársaként 3 szezont töltött a Clemson egyetemen, ahol 37 mérkőzésen lépett pályára. 135 elkapásból 2448 yardot és 27 TD-t szerzett. Terrelhez hasonlóan 2018-ban Higgins is bajnok lett.

Prospect ranking:

DraftTek: 20. (4. WR)
Pro Football Focus: 25. (7. WR)
NFL.com: 27. (5. WR)
Bleacher Report: 28. (5. WR)
Sports Illustraded: 29. (5. WR)
CBS.com: 35. (6. WR)
Tankathlon: 36. (7. WR)

Higgins a legtöbb listán top30-as tehetségnek számít. Nagyon sok helyen közvetlenül Justin Jefferson mögött szerepel, úgy a 22., mint a 25. helyen való megszerzése reális lenne. A vizsgált száz mock draftból 15-ben szerepelt a csapatunk egyik választásánál.

Erősségek: Kiváló méretekkel rendelkezik (193 cm, 97 kg), aminek köszönhetően simán tudja dominálni az alacsonyabb védőket. Nagyon jól vált irányt és sebességet az útvonalakon, ezért a védők is nehezebbek tudják tartani vele a lépést, ez pedig az egyetemi évek során rengeteg DPI-t eredményezett. Slotból is használható, mert nem csak a hosszú útvonalakat futja jól, hanem a slant útvonalak is jól mennek neki. Red zoneban az egyik legbiztosabb célpont.

Gyengeségek: Méretei miatt a sebessége nem a legjobb, nem tudja kihasználni a fizikai adottságait, ezért blokkolásban szinte használhatatlan és a vele azonos méretű védőkkel szemben is hátrányban lehet. Az útvonal ismeretei meglehetősen hiányosak, van pár útvonal (slant, post, go route) amiket nagyon jól tud futni, de a profik között még nagyon sok tanulnivalója lesz.

NFL játékos, akire hasonlít: A.J. Green, DeVante Parker

 

Denzel Mims WR, Baylor

Mims 2016-ben került a Baylor egyetemre és az ott eltöltött négy szezon alatt 40 mérkőzésen játszott, ezeken pedig 186 elkapásból 2925 yardot és 28 TD-t szorgoskodott össze.

Prospect ranking:

Tankathlon: 31. (5. WR)
Sports Illustraded: 34. (6. WR)
Pro Football Focus: 36. (10. WR)
DraftTek: 40. (7. WR)
CBS.com: 40. (8. WR)
Bleacher Report: 43. (7. WR)
NFL.com: 45. (8. WR)

Egyik prospect rankingban sincs a top30-ban, így Mims számára a 22. vagy a 25. pozíció előrelépés lenne. A megvizsgált száz mock draftból, 20-ban szerepelt a csapatunk egyik választásánál.

Erősségek: a méreteihez képest (190 cm, 95 kg) nagyon gyors játékos, magasságának és hosszú karjainak hála még a fizikális cornerekkel szemben sincs hátrányban. A blokkolási képességei kiválóak.

Gyengeségek: a méretei miatt nem egy robbanékony játékos, az első lépéseket nehezen teszi meg és az útvonalakkal is akadnak gondjai, ráadásul nehezen szakad el az emberétől.

NFL játékos, akire hasonlít: Tre’Quan Smith, DJ Hackett

Íme az a három CB, akik a legtöbb választást kapták a mock draftokban.

A.J. Terrell CB, Clemson

Terrell 3 évet töltött a Clemsonon, ahol 38 mérkőzésen 101 szerelést, 6 interceptiont és egy TD-t szerzett. 2018-ban egyetemi bajnok lett.

Prospect ranking:

CBS.com: 25. (4. CB)
Tankathlon: 26. (3. CB)
Pro Football Focus: 29. (5. CB)
NFL.com: 31. (5. CB)
Bleacher Report: 35. (4. CB)
DraftTek: 38. (5. CB)
Sports Illustraded: 38. (6. CB)

Terrell a 4.-5. legjobb CB-nek számít az idei drafton, többen az első kör végére vagy a második kör elejére várják. A vizsgált száz mock draftból 18-ban szerepelt a csapatunk egyik választásánál.

Erősségek: Testfelépítése alapján (185 cm, 86 kg) egy igazi prototípus CB-nek számít. Nagyon jó sebességgel rendelkezik, az idei Combineon a hatodik leggyorsabb CB volt. Atletikusságának köszönhetően nagyon könnyen tud irányt váltani, ezért az elkapók nehezen tudják lerázni. Emberezésnél nagyon jól mozog illetve jól olvassa a játékot is.

Gyengeségek: Többen úgy vélik, hogy koncentrációs problémái vannak és nehezen tud megbirkózni a nyomással. A tavalyi egyetemi bajnoki döntőn, az LSU ellen nagyon rosszul játszott. Bár emberezésnél jól mozog, zonázásnál nagyon nem találja még a helyét. Lehetnek problémái a magasabb, fizikálisabb elkapók ellen, mert a súlypontemelkedése nem a legjobb. Futás ellen nagyon gyenge, a szerelési kísérletei rosszak, néha borzalmasan választ szöget a szerelés előtt.

NFL játékos, akire hasonlít: Dre Kirkpatrick, A.J. Bouye, Pierre Desir

Kristian Fulton CB, LSU

Jefferson csapattársaként tavaly Fulton is bajnok tudott lenni az LSU-val. Három szezon alatt 24 mérkőzésen 56 szerelést, két interceptiont és 20 leütött labdát jegyzett. A 2018-as szezonban a felé szállt labdák csupán 40%-ból lett elkapás.

Prospect ranking:

Pro Football Focus: 12. (2. CB)
Sports Illustraded: 20. (3. CB)
CBS.com: 24. (3. CB)
Tankathlon: 29. (5. CB)
DraftTek: 30. (4. CB)
NFL.com: 42. (5. CB)
Bleacher Report: 46. (7. CB)

Fulton megítélése nagyon szélsőséges az idei draft classban. A PFF-nél Jeff Okudah után a második legjobb cornernek számít, de átlagban a 3.-5. helyen szerepel a posztján. Többen a második körre várják, de az elmúlt napokban már sok helyen elsőkörösként jelenik meg. A vizsgált száz mock draftból 16-ban szerepelt a csapatunk egyik választásánál.

Erősségek: Testfelépítéséhez képest (183 cm, 90 kg) nagyon atletikus játékos és nagyon könnyen tudja mozgatni a testét. Nagyon jól helyezkedik a pályán, a hosszú útvonalakat leszámítva szinte minden hol megállja a helyét. Emberezésnél nagyon jól mozog és blokkolásnál illetve futás ellen is használható.

Gyengeségek: A sebessége nem a legjobb, a magassága miatt a fizikális elkapókkal szemben nagy bajban lehet, bár jó helyezkedéssel ezt fogja tudni kompenzálni. Többen úgy gondolják, hogy nem elég kemény játékos és a technikája is hagy kívánnivalót maga után. Igaz hogy futás ellen használható, de a szerelésein van még mit javítani. A legnagyobb red flag az esetében, hogy 2017-ben a teljes szezonra eltiltották egy pozitív doppingteszt miatt.

NFL játékos, akire hasonlít: AJ Bouye, Quincy Wilson

Jeff Gladney CB, TCU

Gladney 2016 és 2019 között 44 mérkőzésen szerepelt a Texas Christian University színeiben, ezeken pedig 146 szerelést, öt interceptiont és 37 leütött labdát tudott felmutatni.

Prospect ranking:

Bleacher Report: 25. (3. CB)
CBS.com: 33. (6. CB)
Tankathlon: 33. (6. CB)
Pro Football Focus: 34. (7. CB)
Sports Illustraded: 36. (5. CB)
NFL.com: 46. (6. CB)
DraftTek: 56. (7. CB)

A Bleacher Reportnál valamiért nagyon szeretik Gladney-t, hiszen a harmadik legjobb CB-nek tartják, de rajtuk kívül mindenhol csak a 6.-7. legjobbnak számít a posztján. Többen úgy gondolják, hogy csak a második napon fog elkelni. A vizsgált száz mock draftból 15-ben szerepelt a csapatunk egyik választásánál.

Erősségek: Átlag alatti méretei ellenére (183 cm, 83 kg) kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. A gyorsasága és a súlypontemelkedése lehetővé teszi, hogy a legjobb elkapókkal is felvegye a versenyt. A pályán nagyon ösztönösen mozog és úgy emberezésnél, mint zónavédekezésben is megállja a helyét. Futás ellen is használható és blitzelni is nyugodt szívvel el lehet küldeni.

Gyengeségek: Sokan úgy gondolják, hogy nem elég magas és erős az NFL-hez, a fizikális elkapókkal szemben hátrányban lesz. Az egyensúlya sem a legjobb, egy gyors irányváltással könnyen ki lehet billenteni az egyensúlyából. A szereléseknél néha rosszul választ szöget.

NFL játékos, akire hasonlít: Jaire Alexander, Sidney Jones

 

És végül, de nem utolsó sorban nézzük meg az egyetlen passzsiettetőt aki a listán van.

Yetur Gross-Matos EDGE, Penn State

A kiváló passzsiettető 3 szezon során 34 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 111 szerelést (36.5 negatív yardos szerelést), 18.5 sacket és 2 kierőszakolt fumblet szerzett.

Prospect ranking:

CBS.com: 20. (3. EDGE)
Bleacher Report: 21. (3. EDGE)
Tankathlon: 24. (3. EDGE)
DraftTek: 25. (3. EDGE)
NFL.com: 30. (4. EDGE)
Sports Illustraded: 33. (4. EDGE)
Pro Football Focus: 68. (10. EDGE)

Chase Young egyértelműen a class legjobb passzsiettetője, K’Lavon Chaisson is top15-ös lesz, de kettejük után Yetur Gross-Matos következik. A vizsgált száz mock draftból 18-ban szerepelt a csapatunk egyik választásánál.

Erősségek: Félelmetes méretekkel rendelkezik (196 cm, 120 kg) amihez nagyon jó erő és robbanékonyság párosul. A snap utáni első lépése és a kéztechnikája kimondottan jó, ezzel pedig előnyt tud szerezni a tacklekkel szemben.

Gyengeségek: A fő probléma vele az, hogy inkonzisztens, gyakran egy jó kezdés után, nagyon el tud tűnni a pályáról. Futás ellen nem a legjobb, ezért is írják sokan, hogy kizárólag 4-3-as védelmekben fog tudni játszani.

NFL játékos, akire hasonlít: Carlos Dunlap, Aaron Schobel

fotó: NFL.com

One thought on “Hét játékos, akik közül kettőt akár draftolhatunk is!

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.