Öt játékost draftoltak a Minnesota Golden Gophersből

P.J. Felck vezetésével történelmi szezonon van túl a Minnesota Golden Gophers. A csapat 11-2-es mérleggel megnyerte a Big Ten nyugati csoportját, majd az Outback Bowl-on 31-24 arányban legyőzte az Auburn-t.

A remek szezonnak hála sok játékos felhívta magára az NFL scouterek figyelmét, aminek az eredménye a drafton mutatkozott meg, hiszen utoljára 1988-ban fordult elő, hogy öt játékost draftoltak a Golden Gophersből.

Az csapatból először a safety Antoine Winfield Jr. kellt el, akit a 45. helyen (2/13) draftolt a Tampa Bay Buccaneers. Winfield édesapja – Antoine Winfield Sr. – 2004 és 2012 között erősítette a Minnesota Vikings csapatát. A remek corner kilenc szezon töltött Minnesotában, ez idő alatt 119 mérkőzésen, 737 szerelést, 6.5 sacket, 11 kierőszakolt fumblet, 21 interceptiont és 2 TD szerzett. A kisebbik Winfiled is remek szezont futott tavaly, aminek hála a szakértők nagy része úgy gondolta, hogy legkésőbb a második kör végén el fog kelni. Winfiled Jr. négy szezont töltött a Golden Gophersbe, 33 mérkőzésen játszott (2017-ben és 2018-ban összesen csak nyolc mérkőzést játszott sérülés miatt), ezeken pedig 177 szerelést, 4 sacket, 15 leütött labdát és 9 interceptiont szerzett. Valószínűleg az első fordulótól kezdő lesz Tampában.

 

A második draftolt játékos az elkapó Tyler Johnson lett, akit szintén a Tampa Bay Buccaneers vitt el az 5. kör 15. választásával (161. overall). Johnson egy remek elkapó, a szakértők az 5. körre jósolták, ahol végül el is kelt. A Minnesotában töltött négy szezon alatt 49 mérkőzésen, 213 elkapásból, 3305 yardot és 33 TD szerzett. A Mike Evans-Chris Godwin által fémjelzett Tampa offenseben valószínűleg első évében csak csere lesz, de minden adottsága megvan ahhoz, hogy hosszú távon a Bucs alapembere legyen.

 

Harmadiknak a csapat linebackere, Kamal Martint kelt el. A Green Bay Packers csapott le rá az 5/29-es pickel (175. overall). A szakértők draftolatlannak várták Martint, de úgy tűnik, hogy Green Bayben máshogy vélekedtek erről. Négy szezon alatt 45 mérkőzésen szerepelt a Golden Gophersben, ahol 177 szerelést, 3.5 sacket és 4 interceptiont szerzett. Blake Martinez távozása után szüksége volt a Packersnek egy linebackerre, és egy jó teljesítménnyel akár a kezdőben is találhatja magát Martin.

 

A következő Golden Gophers játékosra a hetedik kör elejéig (7/4) kellett várni, ahol a csapat másik kezdő linebackerét Carter Coughlin-t draftolta a New York Giants. Coughlin egy hibrid LB, aki remekül támadja az ellenfél irányítóját, de futás ellen is hatékony. 2016-ban került Minnesotába, és az ott töltött négy szezon alatt 49 mérkőzésen 159 szerelést (40 negatív yardos!), 22.5 sacket és 7 kierőszakolt fumblet szerzett. Egy jó edzőtáborral akár New Yorkban is maradhat.

Az utolsó minnesotai draftolt játékos a corner Chris Williamson lett, akit szintén a New York Giants választott ki a 247. helyen (7/33). A szakértők a hetedik kör végére prognosztizálták, ami tökéletesen be is jött nekik. Williamson egy igazi nickle corner, remek fizikai adottságokkal. 2018-ban igazolt a Golden Gophershez a Florida egyetemről, a Minnesotában töltött két szezon alatt 24 mérkőzésen 9 leütött labdát és 2 interceptiont szerzett. Jelenleg 5.-6. számú CB-ként számolnak vele, egy kis szerencsével a roosteren maradhat.

 

A draftra jelentkező többi Golden Gophers játékos közül a védőfalember Sam Renner a Los Angeles Ramshez, a futó Rodney Smith pedig a Carolina Panthers-el írt alá, mint draftolatlan játékos. Thomas Barber LB, Shannon Brooks RB, Winston DeLattiboudere DL és Tai’yon Devers DL viszont még nem talált magának csapatot.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.