Négy helyett csak két előszezon meccset játszanak majd a csapatok az idei szezon előtt

Erről publikált Kevin Seifert az ESPN újságírója, aki leírta, hogy a liga a jelenleg kialakult helyzet miatt döntött így.

Folytatva a koronavírus-járvány miatt bevezetett virtuális holtidény programjának tovább menetelét az NFL úgy határozott, hogy törlik a 2020-as előszezon első és negyedik játékheti mérkőzéseit, így minden csapat csak kettő mérkőzést fog játszani.

Az már korábban tudható volt, hogy idén nem lesz Hall of Fame Game sem és a 2020-as Dicsőség Csarnoka beiktatásokat is a 2021-essel együtt fogják megtartani jövőre. Most azonban a hírek szerint újabb lépés a játékosok biztonsága érdekében.

Már magát az első meccset is eltolták az augusztus 20-24-es hétvégére, míg a második meccs az augusztus 27-31-es időszakban lesz, tovább átszervezik a menetrendet is, mert úgy akarják, hogy minden csapat játszik egy mérkőzést hazai pályán és játszik egyet idegenben is.

Mi a 2-3. játékhéten a Cincinnati és a Cleveland csapataival játszanánk, de már nem biztos, hogy ez így lesz. Lehet ugyanis, hogy egymáshoz közeli csapatokat fognak összesorsolni (ez utóbbi csak feltételezés).

Több intézkedést is meghoztak, például hogy az idegenben szereplő csapatok csak a meccs előtti napon indulhatnak a találkozó helyszínére, bár voltak olyan hírek is, hogy csak meccsnapon utaznak. (utóbbi miatt jött elő, hogy egymáshoz közeli csapatok játszanak egymással).

Ezen intézkedéseket azzal indokolják, hogy a játékosoknak most több idő kell, hogy formába kerüljenek. Ez a konszenzus az NFL és az NFLPA (NFL Játékosok Szövetsége) között született meg.

AZ NFL/NFLPA bizottsága hamarosan kiad egy iránymutatást, amiben meg lesz fogalmazva, hogy mi lesz a 23 napos edzőtábor menete az első előszezon meccs előtt.

A mérkőzések egyébként szinte biztos, hogy nézek nélkül kerülnek megrendezésre.

fotó: bostonglobe.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.