A csapatok nem kötik meg a játékosok szerződéseit, amíg nem biztos a szezon megtartása

A COVID-19 járvány az élet minden oldalát, így az NFL-t és mint kiderült a játékosok szerződéseit is mélyen érintette.

Albert Breer, a Sport Illustrated újságírója arról számolt be, hogy megkereste őt egy meg nem nevezett játékosügynök, hogy az ügyfelének csapata nem engedi a játékos szerződését véglegesíteni, mert a tulajdonos attól tart, ha a szezon mégsem valósul meg a koronavírus miatt, akkor őt senki nem fogja kárpótolni a kieső pénzek miatt.

Breer egy volt Minnesota Vikings, jelenleg a Chincinnati Bengals felé közeledő játékos, Trae Waynes példáját hozta fel. Waynes ugye szabadügynök lett idén és megállapodott a Bengals csapatával, hogy ott folytatja és ezt 3 évre 42 millió dollárért vállalta el, amiből 15 millió dollár garantált összeg. De Cincinnati vezetősége nem engedi a csapat orvosának azt, hogy elvégezzék a játékos fizikai felmérőjét a magángyakorlatok során és mivel a csapat létesítményei zárva vannak máshol sem tudják ezt megoldani. Mindezt azért tiltja a csapat, hogy a szerződését ne kelljen véglegesítenie és így nem kell a 15 millió dollárt kifizetni Waynes számára.

Waynes-t állítólag ez nagyon érzékenyen érinti, és bár megérti, hogy mi folyik a világban és az USA-ban. Tudja, hogy milyen a munkahelyzet, hogy csak az USA-ban tízmilliók vesztik el a munkájukat, de ő akkor is aggodalmát fejezte ki a meg nem kötött szerződésével kapcsolatban.

Ügynöke egyébként azt tanácsolta neki, hogy ne végezzen semmi football-al kapcsolatos tevékenységet, ne menjen ki a pályára és más játékossal se gyakorolgasson.

De nem a Bengals-Waynes szituáció az egyetlen, hiszen más csapatok, köztük mi, a Vikings is hasonló taktikát alkalmazunk, hogy ne kelljen kifizetni a garantált pénzeket. (Nyilván ez csak az új szerződésre váró játékosok esetében igaz). A Kollektív Szerződésben (CBA) igazából nincsenek erre vonatkozóan szabályok, így a Waynes-éhez hasonló esetek úgymond szabályosak.

Úgy tűnik tehát, hogy a csapatok minden lehetőséget megragadnak, hogy ne kelljen a játékosaikat kifizetni. De persze itt az érem másik oldala is, hogy a játékosok szakszövetsége (NFLPA) és maguk a játékosok sem felejtik el, hogy melyek voltak ezek a csapatok és lehet, hogy nem egy jövőbeli üzlet fogja ezt bánni.

fotó: 247Sports.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.