16 év után új csatornára költözik az NFL Magyarországon

Új korszak kezdődik a hazai NFL televíziós közvetítésekben, hiszen 16 év után megváltozik a sportág otthona.

2004 után először idén szeptembertől nem a SportTV kínálatában lesz látható a National Football League, azaz az NFL. Az itthon is nagy népszerűségnek örvendő sport hazai közvetítésének történetében először fordul elő, hogy nem a Sport1 vagy Sport2 csatornákon lesznek láthatóak a mérkőzések.

Idén szeptembertől a Magyarországon újonnan induló ARENA4 csatornáján követhetjük a találkozókat. Az élő közvetítések nem maradnak el, a csatorna ígérete szerint heti 5 találkozót élőben közvetítenek. Ez ugye a MNF, a TNF, két vasárnap korai és a SNF találkozók lesznek, ez eddig is így volt.

Az ARENA 4 többek között a MotoGP, az NHL, a Ladbrokers Premiership (skót elsőosztályú labdarúgó bajnokság), EFL Championship (angol másodosztályú labdarúgó bajnokság, az NCAAF (egyetemi football bajnokság) és például az IndyCar futamait közvetíti. Ide érkezik meg a csatorna legnagyobb dobása az NFL is.

Az alábbiakban a Network4 közleménye olvasható:

Megállapodást kötött a National Football League (NFL) és a Network4. A szerződés eredményeként a jövőben Magyarország legújabb sportcsatornája, az ARENA4 sugározza az NFL mérkőzéseit. Az ősszel induló online platform, az ARENA4+ pedig további kiegészítő szolgáltatásokat kínál majd az NFL rajongóinak.

A közelgő NFL-szezon alatt az ARENA4 az alapszakaszból fordulónként öt mérkőzést közvetít élőben, és a rájátszás összes találkozóját, valamint a Super Bowlt is élőben sugározza. Ezen túlmenően a Network4 a szezon folyamán hetente jelentkező stúdióműsort is készít, melyben az NFL aktuális eseményeiről számolnak be.

Az NFL-meccsek népszerűsége gyorsan nő Magyarországon. A Nielsen Közönségmérés adatai szerint az élő mérkőzések nézettsége ma már eléri a négy legnagyobb európai futballbajnokság meccseinek nézettségét. A legutóbbi nagydöntőt, a Super Bowlt például a 18–59 év között férfi célközönség 23%-a követte élőben.

Akik esetleg a közvetítések képi minőségéért aggódnak vagy egyáltalán a közvetítésekért, azok megnyugtatására közöljük, hogy az NFL mérkőzéseket a csatorna HD minőségben fogja sugározni, továbbá a szezonkezdésre minden szolgáltatónál benne lesz a csatornakiosztásban.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.