Michael Pierce a koronavírusra hivatkozva kiüli a szezont

Nagy reményekkel szerződtettük a volt Baltimore játékost, hogy a védelmet megerősítsük, ám ez idén biztosan nem fog megtörténni, Pierce nem lép pályára ebben a szezonban.

Na nem sérülés, vagy valamiféle sértődés miatt, egyszerűen csak élt a lehetőséggel, amit a liga és a játékosok szövetsége tető alá hozott. Michael Pierce a koronavírus helyzetre hivatkozva azt választotta, hogy ebben a szezonban nem fog pályára lépni. Mivel valószínű nem orvosi véleménnyel tette meg ezt, így a szabályok szerint mindössze 150.000 dollárt fog kapni erre a szezonra, szerződése, pedig 1 évvel tolódik. Orvosi véleménnyel való kiülés esetén a játékosok egyébként 350.000 dollárt kapnak.

Linval Joseph távozása után nagy reményeket támasztottunk Pierce érkezése kapcsán, nyugodtan nevezhetjük őt a Vikings legerősebb szabadügynöki piac fogásának. De a döntése miatt, ezzel nem sokra megyünk.

Egyébként a vírushelyzet miatti szezonkihagyást a regnáló bajnok Chiefs falembere, Laurent Duvernay-Tardif kezdte el, azóta további 54 játékos csatlakozott hozzá. A legproblémásabb helyzet a New England Patriots-nál van, akiknél a védelem 6 meghatározó játékosa is bejelentette, hogy idén nem játszanak.

Az, hogy Pierce kiült még a Baltimore Ravens-t is érintheti, ugyanis a csapat emiatt bukhatja a 2021-es kompenzációs draft választását, amit Pierce távozása miatt kapott volna. Az előrejelzés szerint egy 5. körös kompenzációs választást kapott volna a Ravens, de így ez elmaradhat. Ez azonban még nem tisztázott, először is megvizsgálják majd, hogy a Vikings milyen feltételekkel szerződtette Pierce-t.

A csapat egyébként már rá is tette őt a Reserve/Opt-Out, azaz nevezzük mondjuk kiülős listára, így már nem számít bele az aktív keretbe.

Kíváncsian várjuk a folytatást, hogy hány meghatározó játékos fog inkább a kiülés mellett dönteni.

fotó: Getty Images

One thought on “Michael Pierce a koronavírusra hivatkozva kiüli a szezont

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.