Megszületett a hivatalos döntés, idén nem rendeznek sporteseményeket a BIG10 konferenciában és akár a szétesés is megindulhat

Soha nem látott átalakulás zajlik le éppen az egyetemi sportéletben, ugyanis a kialakult járványügyi helyzet miatt játékosok, csapatok, majd konferenciák is a halasztás vagy a teljes felfüggesztés mellett döntöttek.

Először úgy indult, hogy pár játékos köztük a Gophers nagyreményű elkapója, Rashod Bateman bejelentette, hogy ezt a szezont inkább kihagyja és készül a 2021-es NFL Draft-ra. Telt az idő majd jött a hír, hogy a DIVII és a DIVIII bajnokságokat nem rendezik meg idén.

Nemrégiben az első FBS, azaz elsőosztályú egyetemi csapat az eddig az ACC konferenciában szereplő (most már független, a jövőben Big East) UConn Huskies is bejelentette, hogy ők nem lépnek pályára idén.

Hosszú tanácskozást követően ezen a héten hivatalosan is bejelentették, hogy a teljes elsőosztályú, POWER5 tag BIG10 konferencia felfüggeszti a sporttevékenységeit idénre és ezeket legkorábban 2021. január 1-től kezdve rendezik meg. Ez azt jelenti, hogy idén már biztosan nem lép pályára a Minnesota Golden Gophers csapata, de az Ohio State, a Penn State, a Michigan vagy az ősi rivális Wisconsin sem.

Mára hivatalossá vált az is, hogy PAC-12 konferencia is eltolja a sporteseményeit legkorábban jövő év elejére, így például a Washington, a Utah vagy a UCLA és az Oregon sem lép idény pályára semmilyen sportágban sem.

A döntés természetesen, mint a világ bármilyen területén bármilyen döntés ez is megosztja az embereket. Legfőképpen a játékosok és a csapatok edzői vannak kiakadva, hogy nem jó ez a döntés. A szurkolókat megosztja a döntés. Van aki szerint helyes a cselekedet, van aki szerint felesleges hisztéria.

De ne menjünk el amellett a hír mellett sem, hogy állítólag szétesőben van a BIG10 konferencia. A hírek szerint a Nebraska, a Penn State, az Iowa, a Michigan és az Ohio State is kiválik a BIG10-ből legkésőbb jövőre és más konferenciában vagy konferencia nélküli csapatként úgynevezett FBS Independent, azaz független iskolaként folytatja (ilyen volt eddig például a Notre Dame is, mert 2020-tól az ACC-ben küzd tovább). A más konferenciába távozókról annyit tudni, hogy a BIG XII a legesélyesebb, mint az új „otthonuk”.

A Power5 többi tagja, az ACC, a BIG XII és a SEC viszont még kitart amellett, hogy ők ősszel pályára lépnek és így is készülnek. Sőt, a BIG XII már be is jelentette a menetrendjét és a meccsek időpontját is. Mondjuk ezt a BIG10 is megcsinálta pár nappal a halasztás előtt. Meglátjuk mi történik a következő pár napban.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.