Yannick Ngakoue a Vikings játékosa lett

Nagy cserét hajtott végre a Vikings csapata a vasárnapi napon, ugyanis megszerzete a Jacksonville Jaguars defensive end-jét, Yannick Ngakoue-t.

Már jóideje téma a floridai csapatnál Ngakoue távozásának lehetősége és sok csapat is szerette volna őt megszerezni, de végül a Minnesota Vikings lett a befutó.

A 2016-os drafton harmadik körben kiválasztott védőért cserébe mi egy jövő évi 2. körös és egy 2022-es kondíciós picket adtunk cserébe, ami ötödik, de akár harmadik körös választási jog is lehet a Jaguars számára, ez csak Yannick játékától és Vikings bajnokságbeli helyezésétől függ.

A játékos annyira távozni kívánt korábbi munkaadójától, hogy még a fizetésének csökkentésébe is hajlandó volt beleegyezni. Megjegyezzük, hogy máskülönben nem is tudott volna jönni, mert nem volt túl sok mozgásterünk a fizetési sapkát illetően.

Idén Ngakoue volt az egyetlen olyan játékos, aki eddig nem volt hajlandó elfogadni a franchise tag-et és az ezzel járó majdnem 18 millió dollárt, így most kicsit kevesebbet, összesen 13 millió dollár körül kereshet. Szűken ebből is ki lehet jönni.

Félelmetes párost fognak alkotni Hunter-el, akinek Griffen Cowboys-hoz való távozása miatt a fő szerepet kell átvenni. Mindketten még csak 25 évesek és az elmúlt négy idényben összesen 86 alapszakaszbeli sacket hoztak össze, Ngakoue ebből 37,5 sacket vállalt.

Aki esetleg ettől az üzlettől nem feltétlenül lesz boldog, az Ifeadi Odenigbo, aki Griffen helyére pályázott a kezdőben, de ez a terv így bukni látszik.

fotó: news4jax.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.