Megvan a várva várt szerződés, most már itt az ideje a football-ra koncentrálni

Végre Dalvin Cook is boldog lehet, ugyanis megkapta a nagy szerződését, ami szerint további 5 évig a Minnesota játékosa marad, egy szabad szemmel is jól látható összegért cserébe.

Sztrájknak indult, majd mégsem lett az, Dalvin Cook még idén kiharcolta, hogy teletömjék pénzzel. A játékos, de lehet hogy inkább az ügynöke harcolta ki a nagy szerződést a játékosnak, aki még 30 meccset sem játszott, de úgy érezte jár neki a nagy pénz.

Cook 2017-ben érkezett a csapathoz, majd a negyedik meccsen szezonvéget jelentő sérülést szedett össze az újonc évében. Azóta minden egyes évben volt valami sérülése, ami miatt meccsek egész sorát kellett kihagynia.

Értékelhető szezonja a legutóbbi volt, ekkor jutott 1000 yard fölé és 13 TD-t is tudott szerezni, de a sérülések miatt itt is kihagyott pár meccset.

Idén lépett újonc szerződésének utolsó évébe, így adott volt a kérdés, hogy mikor kívánunk vele hosszabbtávú megállapodásra jutni. Először februárban vetődött fel, hogy Cook sztrájkba lép a nagy szerződés kiharcolása miatt, de az akkor még nem volt komoly. Majd jött a koronavírus, ami úgy tűnt, hogy minden felülír, de végül, ha nem is a megszokott módon lezajlott a Draft, majd az edzőtáborok is.

Júniusban jött a hír, hogy Cook sztrájkba lép és addig nem vesz részt semmilyen csapattevékenységen, amíg nem kapja meg amit akar. A Vikings felkínált neki egy évenkénti 8 milliós szerződést, de azt élből elutasította, mert olyat akart, mit a Panthers-es kollégája, McCaffrey, aki 16 milliót keres idényenként.

Már ott is tartottunk, hogy a Miami igényt tart rá és egy csereüzlet kapcsán megszerzik, de egy első körös választást talán mégsem akartak rááldozni.

Cook makacssága miatt már a B-tervet keresték, ami egyértelműen Alexander Mattison lett volna, hiszen nagyszerű újonc idénnyel mutatkozott be, nagy jövő előtt áll.

Cook viszont a belengetett sztrájkkal ellentétben megjelent az edzőtáborban és minden edzésen részt vett, így kicsit fellélegezhettünk, hogy hátha észbe kapott és hosszútávon gondolkodik.

Most viszont már senkinek nem kell aggódnia, Cook megkapta a nagy szerződést, mely 5 évre garantálja, hogy csapatunk keretéhez fog tartozni. Ezért cserébe 63 millió dollárt fog megkapni, amiből 28 millió garantált pénz és még egy közel 16 milliós aláírási bónuszt is tartalmaz a kontraktus.

Rögtön bizonyíthat is, hogy rászolgált a pénzre, most vasárnap az idei szezon első mérkőzésén az ősi riválist, a Green Bay Packers-t fogadjuk, akiket nem ártana, ha Cook szétfutna.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.