Yannick Ngakoue a Baltimore csapatában folytatja

Emlékszem csütörtök délután ültem az autóban és vártam, hogy a lámpa zöldre váltson mikor felvillant a Breaking News értesítés, hogy a Vikings újabb érthetetlen lépést hozott és tovább építi le a csapatot.

Oké nem az volt odaírva, hanem hogy a nem oly régen cserével megszerzett defensive end Yannick Ngakoue már nem a Vikings tagja, mert a csapat draft választási jogokért cserébe a Baltimore Ravens csapatához cserélte őt.

Még két hónapot sem volt csapatunk tagja Ngakoue, aki augusztus 31-én érkezett a Jacksonville Jaguars csapatától egy 2021-es második, valamint egy ötödik körös választási jogért cserébe. Mindössze 5 meccsen lépett pályára, ebből négy alkalommal kezdőként szerepelt.

Első alkalom mikor észrevehető is volt, az a második héten volt, amikor megszerezte az sack-jét csapatunk színeiben. Végül összesen 10 szerelésig, 5 sackig és 2 szerzett fumble-ig jutott.

Ngakoue az offseason legjobb szabadügynöki játékosszerzése volt a Vikings-nak, most mégis nagyon hamar továbbállt, ami előtt kicsit értetlenül állunk. Persze nem vagyunk valami csábító csapat 1 győzelemmel és 5 vereséggel és igazából a vezetőség és az edzők idei döntései is nagyon sok kérdést vetnek fel és talán lehet, hogy a játékosok menekülőre fogják. Ez lehet Ngakoue gyors távozásának a hátterében is, könnyen lehet, hogy ő maga kérte, hogy cseréljék el. 

Nem meglepő módon Danielle Hunterel, Pat Elflein-al, Tajaé Sharpe-al, Anthony Harris-el és Kyle Rudolph-al kapcsolatban is szóba került, hogy cserét kérnek még az idei csere határidő lejárta előtt. Sharpe például csak az első két meccsen volt aktív, összesen 16 snapet volt a pályán és csak egyszer passzolták neki a labdát, de Rudolph is alaposan limitálva van a passzjátékot tekintve, ugyanis idén eddig csak 14 alkalommal ment felé a labda. Ebből 10 elkapása volt, egy abból TD-t ért.

Szóval Ngakoue távozása lehet, hogy lavinát indít be a csapatnál a csere kéréseket és elcseréléseket illetően, ami lehet úgy néz ki, hogy a draftra tankolunk, de ha minden meghatározó játékosunkat elüldözik, akkor az elkövetkezendő évek sem lesznek túl rózsásak.

Ja és az Ngakoue-ért kapott draft pickek rosszabbak, mint amikért alig két hónapja mi megszereztük. A Ravens egy jövő évi 3. körös, valamint egy 2022-es ötödik körös választási jogot adott a játékosért cserébe.

fotó: usatoday.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.