Felvezető 8. hét: VIKINGS v PACKERS

Egy hét pihenő után ismét pályán a Vikings, ráadásul visszatérés gyanánt a csoportellenfelet kellene legyőzni és revansot venni az első heti vereségért.

Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen láttuk az eddigi meccseket és nagyon sok megmagyarázhatatlan dolgot művelünk a pályán. Egyetlen győzelemmel és öt vereséggel állunk, ami nagyon hosszú ideje nem volt a csapatnál és ez ma sem biztos, hogy javulni fog, a szakadék még mélyebb lehet.

A csoport élén álló Packers együttese az első héten részben a mi hibánkból is nagyon meg tudott verni, több mint 40 pontot szereztek. Az, hogy mi is 30+-al zártunk az nem mérvadó, mert azt már akkor szereztük, amikor a Green Bay-nek már mindegy volt. Most sem lesz egyszerű dolog, sőt talán nehezebb is lesz. Bár a hírek szerint a Packers legjobb futója Aaron Jones nem fog játszani, de a másik Aaron miatt viszont aggódhatunk. Igaz láthattuk a Buccaneers ellen, hogy őt is meg lehet őríteni

Mi viszont egy ideig elvesztettük Holton Hill-t és Mike Highes-t is a CB sorból, ráadásul Dantzler csak tegnap került le a Covid listáról, ami nem garantálja a mai játékát. Így gyakorlatilag tényleg kérdéses kivel fogunk felállni.

Ez bőven igaz a támadófalunkra is, ahol most vagy a ligautolsó guard Dru Samia, vagy a nem sokkal jobban teljesítő Ezra Cleveland fog kezdeni. Pat Elflein lekerült az IR listáról, de nem aktiválták őt az aktív keretbe, így ő ma biztos nem szerepel.

Statisztikák az elmúlt öt mérkőzésről

Az 1961-es szezon óta 120-szor (54-63-3-as mérleg) találkoztunk a Packers-el, Green Bayben 61 mérkőzésből 25-33-3-as mérleget értünk el a csoportrivális ellen. Az elmúlt öt mérkőzésből két győzelem mellett két vereség és egy döntetlen jött össze a Lambeau Field-en.

Talán meglepő, de az utolsó öt idegenbeli találkozón töb pontot átlagoltunk, mint a Packers. Ami viszont nem meglepő, hogy futásban egyértelműen jobbak voltunk a sajtfejeknél. Passzkísérletekben jobb volt a Packers, még úgy is, hogy a 2017-es mérkőzésen (16-0) egy bizonyos Brett Hundley irányított (azon a mérkőzésen a két irányító – Hundley és Keenum – összesen 269 yardot szorgoskodott össze), viszont átlagban több passzolt yardot hoztunk össze, mint a Packers. Ha a touchdownokra és interceptionokre nézünk, nem látunk nagy különbséget, ahogy az első-, harmadik- és negyedik kísérletek terén sem dominál egyik csapat sem. A Packers viszont jobban vigyázott a labdára, ami mint tudjuk, néha el tud dönteni egy mérkőzést.

Az elmúlt öt mérkőzésen Teddy Bridgewater és Case Keenum tudott a Lambeau Field-en nyerni. Kirk kapitány két mérkőzésben irányított, 0-1-1-es mérlege mellett 49 passzból (80 passzkísérlet, 61.3%) 655 yardot, 5 TD-t és 3 INT-t tud felmutatni. A földön Cook két mérkőzésen 30 futásból 192 yardot (6.4 Y/R) és egy TD-t ért el, még a levegőben Thielen öt mérkőzésen 32 elkapásból 448 yardot (14.0 Y/C) és 3 TD-t, Rudolph pedig szintén öt mérkőzésen 17 elkapsából 140 yardot (8.2 Y/C) tett be a közösbe.

Statisztikák az idei szezonból

Az idei szezon statisztikái viszont sokkal fontosabbak. A Packers 5-1-el áll, mi pedig 1-5-el, így értelemszerűen jobb statisztikákat tudnak felmutatni Green Bayben. Igazából szinte mindenben jobb idén a Packers, kivéve a futást és a Red Zone-t, de itt is elenyésző a fölényünk. Ami aggasztó, hogy hat mérkőzésen már 12 turnovernél tartunk, még a Packers csak kétszer adta el a labdát (mindkettő Rodgers interception volt), arról nem is beszélve, hogy Cousinst már 14-szer zsákolták, még Rodgers csak 7-szer. És csak egy apró szösszenet arról, hogy mekkora különbség van a két támadófal – és a két irányító – között.

A Packers eddigi hat ellenfele (Vikings, Lions, Saints, Falcons, Buccaneers, Texans) meccsenként átlagban 2.21 sacket szerezett, ehhez képest Rodgers meccsenként 1.16-szor zsákolták. A mi eddigi hat ellenfelünk (Packers, Colts, Titans, Texans, Seahawks, Falcons) meccsenként átlagban 1.88 sacket jegyzett, Cousins-t pedig meccsenként átlagban 2.33-szor zsákolták. A O-Linera nézve ez nagyon kínos statisztika…

Mindent összevetve szerintem nem a mai lesz az a nap, ahol szép eredményt, esetleg győzelmet fogunk elérni, a Packers mindenképp rámegy a csoportelsőség fenntartására. A találkozó 19 órakor kezdődik. Bízzunk egy tisztes helytállásban.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.