Összegző: VIKINGS 28, PACKERS 22

Bár a cím nyugodtan lehetne Dalvin Cook 28, Packers 22, ugyanis a futónk ma újra óriásit játszott és minden TD-t ő szerzett minnesotai oldalon.

Akár futásból, akár elkapásból ma Cook vitte a prímet a Minnesota háza táján, ha még passzolni is megtanulna és lecserélhetnénk Cousins-t, akkor tökéletes lenne. De nekünk itt marad Cousins még két évig, ha tetszik ha nem. Ha más miatt nem is, ugyanis nagyon sok dead money keletkezne miatta, amit nem engedhetünk meg magunknak.

Kirk ma egy szolid teljesítményt nyújtott, csak 14 passzkísérlete volt, amiből 11 lett jó és ezzel 160 yardot és 1 TD-t ért el.

Ezzel szemben Cook 30 alkalommal kapta meg a labdát futásra, amiből 163 yardot és 3 TD-t termelt. És nem csak futásból, de elkapásból is villantott ma, ugyanis Kirk 50 yardos TD passzt osztott ki neki. Igaz az a passz kb. 3 yardos volt és Cook a pálya közepéről a Packers védelmén keresztülverekedve magát beért az endzone-ba.

Cook-ra tehát ma nem voltak szavak. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a mai meccset ő hozta nekünk.

Pedig a meccs egy jó hosszú Packers drive-al indult, ami végén simán TD-t is szereztek Rodgers-ék. Majd jöttünk mi, majd megint ők és végül mi. Az első félidő ebből a szempontból teljesen kiegyenlített volt, a támadók mindkét oldalon jók voltak, a védelmek meg nem annyira.

A félidő után viszont valami történt, mert a harmadik negyedet, sőt a negyedik negyed jelentős részét is kapott pont nélkül hoztuk le, míg mi kétszer is beértünk a gólvonalon túlra.

A meccs végén DJ Wonnum ment egy nagyot, mikor Rodgers utolsó passzkísérleténél beleütött a kezébe, ami miatt nem átadási kísérlet, hanem fumble lett és a játékszer végül a Vikings védőjének Eric Wilson-nak a kezében kötött ki.

Ezzel meglett a második győzelem is és távolodunk az 1/1-től, amire lélekben elkezdtünk készülni, de a Jets úgyis mindenkinél többet tesz azért, hogy az övé legyen az első választás joga. 

Jövő héten hazai pályán fogadjuk a Detroit Lions csapatát, akiket ma nagyon elvert a Colts. A Lions egyébként csak egy győzelemmel áll jobban a csoportban, így ha nyerünk, akkor előzzük őket, amire van némi sansz.

Még egy érdekesség, hogy Dalvin Cook az 1970-es NFL-AFL fúzió óta az első olyan játékos, aki csapata első négy labdabirtoklásából TD-t tudott elérni. Valamint a franshise történetének harmadik olyan játékosa, aki egy meccsen négyszer is TD-t szerzett. Korábban csak 1975-ben Chuck Foreman, majd négy évvel később Ahmad Rashad volt erre képes.

fotó: USA TODAY

One thought on “Összegző: VIKINGS 28, PACKERS 22

 1. Sziasztok Vikings szurkolók!

  A Packers elleni meccs előtt a Twitter-en azt írtam, a 3 legfontosabb dolog a győzelemhez:
  • Hibamentes játék Cousins-tól,
  • 30+ pontot kell szerezni,
  • Adams-et meg kell fogni.

  Ezek nagyjából teljesültek is, de természetesen a forgatókönyvet nem teljesen így gondoltam.

  1.
  Cousins-t az extra szeles idő és az elmúlt havi gyengébb teljesítménye miatt kitalált ‘gameplan’ erősen limitálta, de azt a keveset, amit kértek tőle (vagy másként fogalmazva amire szükség volt tőle), azt becsülettel megoldotta. Természetesen ez kevés tőle, ha számokat nézzük, de itt most nem volt szükség többre, viszont hétvégén hazai pályán a Lions ellen már valószínűleg újra bizonyítania kell. Én személy szerint továbbra sem temetem, ahogy nagyon sokan ezt folyamatosan teszik, amióta idejött a csapathoz, de ismerve a szerződését, valóban megfontolandó a jövő évi drafton az első körben irányítót húzni (lásd Packers, de itt most nem minősítve azt, hogy maga a játékos jó pick volt-e vagy sem, ezt szerintem egyelőre senki sem tudhatja).

  2.
  A legfontosabb az lett volna, ha még egy mezőnygólt azért szerzünk az utolsó két drive egyikéből, akkor egyrészt meg lett volna a 30+ pont, másrészt nem kellett volna izgulni az utolsó pillanatig. Sebaj, majd a Lions ellen összejön, ott is nagy szükség lenne rá.

  3.
  Habár úgy tűnik, Davante Adams megint nagyot ment ellenünk (3 TD), de azt is látni kell, hogy mindössze 7 elkapása volt 53 yard-ért, ami köszönhető a megkülönböztetett figyelemnek a Vikings secondary részéről. Sajnos a végére majdnem mindegyik CB megsérült, és szinte már nem volt kit beállítani hátra (Harris lépett fel nickel-be, és a pletykák szerint Thielen is jelentkezett cornerback-nek :-) ), így még értékesebb ennek a – jelenleg még inkonzisztens és rutintalan – védelemnek, hogy sikerült megállítani az utolsó Green Bay drive-ot.
  Higgyétek el, hogy még idén fejlődni fog ez a védelem és Zimmer továbbra is egy nagyon jó védelmi szakember.

  +1
  Egyébként amellett, hogy Dalvin Cook varázslatos volt (NFC offensive player of the week), tisztában kell lenni azzal, hogy azt a teljesítményt, amit vasárnap bemutatott, senki sem képes hozni önmagában, ehhez óriási szükség van a megfelelő gameplan-re, játékhívásokra, illetve a támadófal, a tight end-ek és a fullback blokkokra. Ezek most nagyon jól sikerültek, kíváncsian várom, hogy ez egyszeri fellángolás volt, vagy át lehet-e menteni a formát a következő hetekre is.

  Go Vikings!

  Kedvelés

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.