Összegző: VIKINGS 19, BEARS 13

Nem hozott sok pontot, de a győzelem ugyanolyan értékes csapatunk számára, akik sorozatban harmadik csoportmeccsüket is megnyerték, most épp a Bears-t sikerült legyűrni.

Favoritként mentünk ki a Soldier Field gyepére és azzal a szándékkal, hogy legyőzzük a Chicago Bears együttesét, ami végül össze is jött.

Az első drive-ot mi indítottuk és abba olyan történt, mint ami Kyle Rudolph elmúlt 137 mérkőzésén sohasem. A kiváló tight end karrierje során először hibázott és vesztette el a labdát fumble miatt, amit a Bears köszönt is szépen. Ám ezt nem nagyon tudták kihasználni a hazaiak, ugyanis mindössze kettő játék kellett, hogy a labda ismért gazdát cseréljen. Foles passzolta a labdát Miller-nek, aki a magasan érkező labdába csak beleért, így pont a háttérben érkező Smith kezébe segítette a labdát, ezzel máris visszakapta a labdát a Vikings, nagyjából ott, ahol Rudolph elvesztette pár perce.

Majd jött a tökéletes drive. Három futás és három passz a végén egy elegáns egykezes Thielen TD elkapással a védők gyűrűjében.

Majd még az első negyed legvégén a Bears is feliratkozott a pontszerzők közé, Santos mezőnygólt értékesített.

A második negyedben csak a hazaiak szereztek pontot, Santos volt ismét eredményes, így egy sovány 1 pontos előnnyel mehetett neki a Vikings a második félidőnek.

A sokkra nem is igazán kellett sokat várni, ugyanis a kickoff után a volt Vikings elkapó/visszahordó, azóta már a Patriots-al Super Bowl győztes Cordarrelle Patterson 104 yardos kickoff return TD-t csinált, amivel előnyhöz juttatta a Bears-t. Ez volt a játékos 8. kickoff után visszahordott TD-je karrierje során, amivel a liga történetének legeredményesebb játékosa lett holtversenyben másik két visszahordóval. Valamint átadta a múltnak Gale Sayers 1967 óta tartott franchise rekordját, aki anno 103 yardos kickoff return TD-t csinált és eddig a pillanatig rekordtartó volt.

De mi is rajta voltunk a pontszerzésen, Bailey két mezőnygóljával a harmadig negyedben egyenlítettünk.

Az világos volt a meccs előtt is, hogy a futások most nem biztos, hogy annyira fognak menni, mint a Packers vagy akár a Lions ellen, mert a Bears védelme erősebb ennél a támadási fajtánál. Ez tökéletesen látszott a meccsen, mert Cook sajnos TD nélkül maradt, ráadásul a 100 yardot sem tudta elérni. A meccset végül 30 futási kísérletből 96 szerzett yarddal fejezte be.

És mivel a futások nem mentek, kellettek a passzok, ami meg is látszott Cousins statján. A mostani meccsen 36 alkalommal kísérletezett, ami majdnem kétszer annyi, mint amennyit az utóbbi két meccsen átlagban hozott. Végül majd 300 yarddal, 2 TD passzal és 1 eladott labdával zárt, ami elfogadhatónak mondható.

A védelmünk a harmadik negyedre őrölte fel az addig sem igazán muzsikáló BEars offense-t, akik itt egyetlen első kísérletet sem tudtak felmutatni és nemhogy előre csak hátra haladtak, ezt a játékrészt -2 szerzett yarddal hozták le. Ez azt eredményezte, hogy a védelmük nagyon sokat szerepelt és így szépen el is fáradtak.

Az utolsó negyedben Thielen megszerezte aznapi második TD-jét is, ez valamivel simábbra sikerült, mint az első negyedben.

A meccs végén a hazaiak irányítója, Nick Foles meg is sérült, helyére a ligában már 8 éve szereplő, de eddig mindössze 1 passzkísérlettel rendelkező Bray állt be, de sokat nem tudott hozzátenni, így a Vikings megnyerte a meccset.

Most ismét hazai pályán kell majd helytállnunk, az eddig 2 irányítót vesztett Cowboys ellen, ez ismét nyerhető meccsnek ígérkezik.

Említsük meg még Justin Jefferson-t, aki most is parádés meccset hozott le. 8 elkapás 135 yard, ő ezzel járult hozzá ehhez a sikerhez. Az újonc elkapó így már 762 yardnál jár idén.

És akkor a végére egy remek hír Cousins számára. 9 vesztes Hétfő Esti Rangadó után végre győztesként hagyhatta el csapatával a pályát, így megtört ez a borzasztó, 2012 óta tartó sorozat.

fotó: mitchellrepublic.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.