Tíz forduló után Justin Jefferson a legjobb idén draftolt elkapó!

“Mindegyik csapat, amelyik előttem választott elkapót, meg fogja bánni a döntését! Meg fogom mutatni nekik, hogy jobb elkapó vagyok, mint akiket ők draftoltak!” – nyilatkozta az idei draft után Justin Jefferson és úgy tűnik, hogy tíz forduló elteltével tartja a szavát.

A holtszezeonban Stefon Diggs a Buffalo Bills-hez került, a kiváló elkapóért cserébe pedig a new yorki csapat az idei első körös választását adta. A csere után egyértelmű volt, hogy Thielen mellé szükségünk lesz egy tehetséges elkapóra. A fizetési sapkával nem álltunk jól, így a szabadügynök piac ki volt zárva – de igazán jó elkapó nem is volt a piacon -, tehát maradt a draft. A Billstől kapott 22. választással pedig draftoltuk Justin Jeffersont.

Jefferson a legtöbb prospect rankingban a negyedik legjobb elkapónak számított és mindenhol előtte volt CeeDee Lamb, Jerry Jeudy, Henry Ruggs III, de egy-két rankingban még Tee Higgins is. A híres Pro Football Focus egyenesen a 8. legjobb elkapónak rangsorolta. JJ-t végül ötödik elkapóként draftoltuk, előtte ment ki Henry Ruggs III (Raiders, 1/12), Jerry Jeudy (Broncos, 1/15), CeeDee Lamb (Cowboys, 1/17) és Jalen Reagor (Eagles, 1/21) is.

Nos, a szakértők több negatívumot is kiemeltek Jeffersonnal kapcsolatban: “Negatívumként azt emelik ki, hogy az útvonalfutásai nem a legjobbak illetve a szoros emberfogásból nehezen szabadul ki. A másik fő gond, hogy a hosszútávú sebessége sem a legjobb, ezért csak a rövid és közepes útvonalakon használható.”

A 2016-os sikertelen Treadwell draft miatt nagyon – és kissé félve – vártuk Jefferson debütálását, de tíz forduló után, azt kell hogy mondjuk, a fiatal elkapó nem okozott csalódást.

A 35 draftolt elkapóból 31 legalább egy mérkőzésen pályára lépett, közülük pedig 27-nek legalább egy elkapása volt már. Jefferson 10 mérkőzésen, 42 elkapásból 762 yardot (18.14 yard/elkapás) és 3 TD-t szerzett. Elkapásokban és yardokban vezeti az újoncok listáját (összetettben 25. és 7. helyen áll), elkapott TD-kben pedig csak a remekül kezdő Chase Claypool van előtt. JJ már tizennégy 20+ yardos elkapásnál és három 40+ yardos elkapásnál tart (mindkettő holtversenyben 2. a ligában), ami elnézve a csapat passzjátékát egészen hihetetlen teljesítmény. Ha tudja tartani ezt a ritmust, akkor 67 elkapással, 1219 yardal és 5 TD-vel fejezné a szezont, ami – a TD-ket leszámítva – nagyon hasonló lenne Randy Moss újonc szezonjához (69 elkapás, 1313 yard, 17 TD).

Le a kalappal Rick Spielman előtt, hiszen Jefferson egy remek választás volt és minden adott ahhoz, hogy a liga egyik legjobb elkapója váljon belőle. SKOL!

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.