Felvezető 12. hét: PANTHERS v VIKINGS

Újra bizakodunk mi szurkolók, hogy a csapat visszatér a győzelmek útjára, de ehhez most a Carolina Panthers-t kell felülmúlni, akiknél az az irányító fog kezdeni, aki e két csapat legutóbbi összecsapásán még a mi mezünket viselte, igaz akkor sérülés miatt ő nem játszhatott.

Így van, Teddy Bridgewater súlyos sérüléséből felépülve tavaly a Saints-ben pár meccsen már mutatta, hogy ő nem adja fel és idén is jó teljesítménnyel irányítja a Carolina együttesét. Múlthéten sérülés miatt kénytelen volt pihenni, de most visszatér, hogy egykori csapata, az őt draftoló Vikings ellen vezesse a Panthers-t.

Esélyük a győzelemre ráadásul nagyobb a miénknél, ugyanis a Panthers bár legutóbb nagyon kikapott az idei divatcsapat, a Buccaneers ellen, de nagyon megnehezítette a regnáló bajnok, valamint a csoportirivális Saints életét az utóbbi meccseken.

Mi ugye valamilyen megmagyarázhatatlan okból teljesen megsemmisítettük azt a csoportmeccsek alatt felépített imidzset, ahol minden csoportriválist sikerült felülmúlni. Ezt a Cowboys ellen úgy gondoltuk, hogy eldobjuk. 

Ez nem nekünk szurkolóknak különösen fájt, akik elhitték, hogy lehet még keresnivalónk idén. Persze matematikailag még mindig ott lehetünk, ahhoz nagyon a mi szánk íze szerint kell alukulnia a hátralévő meccseknek.

Itt viszont lehet bajban leszünk, ma három fontos játékosunk is kénytelen kimaradni a jóból. Ezra Clevaland, akivel stabilizálódott a fal ma megint nem bevethető, így Brett Jones kap újabb esélyt, hogy villantson. Irv Smith Jr. szintén sérülés miatt marad ki, Cousins-nak egy biztos célponttal kevesebb jut. És hamár célpontok, akkor célpontok, akkor Thielen sem lesz ott a mai meccsen, ő a Covid listára került még a hét elején és sajnos produkált mindenféle tesztet, ráadásul a legutóbb levett mintáknak az eredményeire még várnak, így a szabályok értelmében nem játszhat.

Így nem marad más hátra mint futni a végtelenségig. A Panthers 116 yard felett kap futott yardot mérkőzésenként, Cook-nak így ma nagy napja lehet, aki a múlthéten kicsit vissza lett fogva az ellenfél által, de csak megfutotta a 100+ yardot és a TD-jét.

Persze elkapóknál ott van Jefferson, aki ma első számúnak lép előre, Beebe és Johnson pedig felváltva lesznek másodikak. A tartalékok közül biztonsági szempontból felhoztuk Alexander Hollins-t, aki szerintem hasonló karriert futhatna be, mint Thielen, csak nem igazán merik használni.

Statisztikák az elmúlt öt mérkőzésről

A Panthers egy fiatal csapat, így az elmúlt 23 szezonban csupán 14-szer (8-6-os mérleg) találkoztunk az Észak-Karolinai csapattal. A kilenc minnesotai mérkőzésből hatszor hagytuk el győztesen a pályát. Az elmúlt öt hazai mérkőzésből pedig háromszor is nyerni tudtunk.

A Panthers elleni elmúlt öt hazai mérkőzésen a két csapat átlagban 36.6 pontot tett fel a táblára. Kevés csapat tud jobb lenni a földön, mint a Vikings, de az elmúlt öt meccsen a Panthersnek ez sikerült, 30.4 futából 125.4 yardot (4.12 Y/R) átlagoltak. A levegőben a két csapat szinte teljesen egyforma statisztikákat hozott, annyi különbséggel, hogy a mi irányítóink nyolc interceptiont dobtak, a Panthers három interceptionjével szemben. A harmadik kísérletek megoldása pocsékul ment (18/62, 29.2%), ezen ma javíthatunk. A labdára se nagyon tudtunk vigyázni, hiszen meccsenként 1.8 turnovert ajándékoztunk a Panthersnek.

Az elmúlt öt hazai mérkőzésen olyan irányítók tudták legyőzni a Pantherst, mint Brad Johnson (2006), Gus Frerotte (2008) és Teddy Bridgewater (2014), viszont Daunte Culpepper és Matt Cassel vesztesen hagyták el a pályát.

A keretben lévő játékosok közül, egyedül Kyle Rudolph szerepelt hazai pályán a Panthers ellen. Két mérkőzésen 11 elkapásból, 104 yardot és 2 TD-t szorgoskodott össze a kiváló tight endünk.

Statisztikák az idei szezonból

A Cowboys elleni vereséggel el is dőlt, hogy idén elfelejthetjük a rájátszást, de a Panthers sincs ezzel máshogy, hiszen 4-7-es mérleggel állnak. Futott yardokban jobbak vagyunk, viszont futott hatpontosokban csupán eggyel szereztünk többet a Panthersnél. Levegőben a Teddy által vezetett offense idén egyértelműen jobb, bár igaz hogy kevesebb TD-t passzoltak, mint a mi Kirk kapitány által vezetett offenseünk. Hiába vagyunk a liga élén a Red Zone-ban (25/32, 78.1%) és sokkal jobbak, mint a Panthers, ha meccsenként 1.6 labdát adunk az ellenfeleknek. Ezzen nagyon kellene javítani, mert a mai mérkőzés is elmehet rajta. SKOL!

Meglátjuk, hogy mi lesz, mindenesetre bizakodunk, hogy ma estére meglesz az idei ötödik sikerünk és mi mint szurkolók boldogan vághatunk neki a következő munkahétnek.

One thought on “Felvezető 12. hét: PANTHERS v VIKINGS

 1. Sziasztok Vikings szurkolók!
  A jó hír a mai mérkőzés előtt, hogy még mindig lehet 10-6 a csapatunk mérlege az alapszakaszban, ami szinte biztosan rájátszást jelent. 🙂
  A rossz hír, hogy idén, hiába a +1 wild card hely, annyira szét van szakadva a mezőny, hogy biztosan csak a 10-6 jelent rájátszást (esetleg még a legjobb 9-7-es csapat kerülhet be szerintem).

  További rossz hírek / negatív tények:
  • A rájátszás esélyéhez a nálunk papíron gyengébb csapatok (Panthers, Jaguars, Bears, Lions) mellett a Buccaneers / Saints kettős közül minimum egyet le kellene győzni. Az előbbi négyes legyőzése a korábbi meccsek alapján egyáltalán nem borítékolható, a két nagyágyú közül pedig inkább Tom Brady-éket kellene legyőzni, hogy egy esetleges mérleg egyezőség (9-7) esetén mi legyünk előbbre sorolva.
  • Az idei évben a védelem összességében a sok ismert ok miatt liga szinten sajnos (még) gyenge, egy-két bíztató jel, jó teljesítmény akad, de ez az idei egység egyelőre nem tudja segíteni annyira a csapatot, hogy egy jó (és nem extra) teljesítményt nyújtó támadósor esetén simán meg legyen a győzelem.
  • Nem beszél senki a speciális egységről, pedig idén amit összességében művelnek, az botrányos, a liga utolsói között vannak. Itt most nem a kicker vagy punter teljesítményről van szó, hanem a többi játékosról. Elég csak annyit mondani, hogy a Vikings támadói indulnak átlagosan az egyik legrosszabb mezőnypozícióból, és ugyanez igaz a védelemre is. Ez hatalmas hátrány, amikor minden first down-ért óriási harc van. Nem véletlen, hogy több kulcsposzton is változtatás történt az elmúlt hetekben, illetve a hírek szerint az eddigieknél is több időt fordítanak az edzéseken a special team-re.

  Na de (ha olvastátok esetleg a korábbi hozzászólásaimat, tudjátok, hogy alapvetően optimista vagyok) lássuk a pozitívumokat is:
  • A támadósor végre észrevehetné, hogy ebben az évben nem bízhat abban, hogy a védelem a végén meccset fog nyerni a csapatnak és megállítja az ellenfél utolsó drive-jait, ezért még egy lapáttal rá kell tenni a teljesítményre és igenis fel kell pakolni a 30+ pontot, ez a nálunk rosszabbnak tartott csapatok ellen biztosan elég lesz. A jó hír, hogy ez a támadósor képes lehet erre, még talán ma Thielen nélkül is (akinek a hiánya tényleg nagy érvágás).
  • A védelem és a speciális egység is tud fejlődni, akár hétről-hétre is, az edzői gárdának meg kell találni a megoldást a problémákra, egyéni és csapat szinteken is. Nagyon mélyen vagyunk, van tér a javulásra. Mutassuk meg már ma!
  • Nekünk most már minden mérkőzés felér egy wild card körrel, hiszen, ha veszítünk, tényleg vége a playoff reményeknek. Nagyon remélem ezzel a felfogással és motivációval mennek ki a srácok ma is és végre aratunk egy biztos győzelmet, ami helyreállítaná a csapat önbizalmát!

  Go Vikings!

  Kedvelés

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.