Összegző: PANTHERS 27, VIKINGS 28

Teddy Bridgewater bár ellenfélként, de visszatér Minnesota-ba és 1799 nap után ismét TD-t szerzett a Vikings pályáján, ám ez most nem volt elég, mert a Vikings egy nagyot mentett és végül egyetlen ponttal, de legyőzte a Carolina Panthers együttesét.

Voltunk nagyon mélyen, de a játékosok most a csúcson érezhetik magukat, mégha a teljesítmény bőven hagy kivetnivalót maga után, mert a védelem továbbra sincs sehol ez, pedig itt is meglátszott.

A futások ma megint nem mentek, igaz a meccs harmadik negyedében Cook kapott egy nagyot, ami utána földön is maradt és sokkal súlyosabbnak nézett ki a sérülése, mint ami volt valójában, később a meccsbe vissza is állt.

Így maradt a passzjáték, Cousins 45 passzkísérletet engedett el, amiből 34 célt is talált. Végül 307 yarddal és 3 TD passzal zárt, erre nem volt panasz. Nem volt panasz Justin Jefferson-ra, aki elsőszámúvá előlépve 2 TD-t is bevállalt.

A langyos első félidő után a szünet után a pályára érkezve azonnal izzadhattunk, ugyanis Cousins elvesztette a labdát, amit Jeremy Chinn, a Panthers újonc védője TD-re vitt vissza. Majd, hogy ezt a teljesítményt felülmúljuk, 8 játékmásodperccel később Cook futásánál szintén elvesztette a labdát, amit ismét Chinn váltott TD-re és növelte a vendégek előnyét jókorára. Ezzel a két labdaszerzéssel és TD-vel NFL rekordot döntött a fiatal védő. Volt viszont egy remek blokk DJ Wonnum-tól, aki Slye mezőnygól kísérletébe ért bele így az nem ment be és ennek a meccs végkimenetelénél óriási szerepe volt.

A negyedik negyed aztán igen izgalmasra sikeredett. Előbb Bailey értékesítette a mezőnygólját, majd a másik oldalon Slye is. Majd jött egy szép drive, ahol Jefferson megszerezte a meccsen a második hatpontosát, ráadásul a kétpontos kísérlet is rendben volt, közelebb léptünk az ellenfélhez. 

Már csak két perc volt hátra és a Panthers kénytelen volt puntolni, de Beebe visszahordóként szinte nem is hagyott helyet a labdának a keze és a mellkasa között, így próbálta meg azt elkapni. Persze, hogy nem sikerült és a labda a Panthers-hez került.

A védelem itt viszont helytállt és mezőnygólon tartotta az ellenfelet, így alig 2 percre de visszakaptuk a labdát. A támadósor ekkor akcióba lendült és minta szerűen alig egy perc alatt TD-ig vitte a drive-ot. A TD-t, a győztes TD-t az a Chad Beebe szerezte, aki pár pillanattal azelőtt óriásit hibázott a végül Panthers által megszerzett visszahordásnál. Ez volt Beebe első TD elkapás profi NFL-es pályafutása során. Szépen javította a korábbi hibáját.

A vezetés meglett, de még mindig ott volt, hogy a Panthers mezőnygóllal átveheti a vezetést és nyerhet. Ahogy teltek a másodpercek ez egyre valóságosabbnak tűnt, végül 54 yardról Slye nagyon mellérúgta a kísérletet, így megmenekültünk.

A három labdavesztés sok volt és majdnem a meccsünkbe került. Viszont. Annak ellenére, hogy ez a meccs most meglett, nem szabad elszállni magunktól, mert bár szépen visszajöttünk a negyedik negyedben, súlyos hibák voltak egész meccsen, amik egyszerűen nem férnek bele. Ezzel a győzelemmel persze a playoff részvételi esélyeinket javítottuk – pláne úgy, hogy a Cardinals volt szíves kikapni a Patriots-tól – de ami számunkra inkább fontosabb, hogy rontottunk a draft pozíciónkon is, ami viszont jobban érint minket.

Jövő héten megkezdjük a két meccses flordiai kalandunkat. Elsőt viszont hazai pályán, érkezik ugyanis az 1 győzelemmel és 10 vereséggel álló Jaguars, akik ellen esetleg megint nyerhetünk.

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.