Rashod Bateman már nem lép pályára a Minnesota Golden Gophers-ben, az NFL-re készül

A Minnesota Golden Gophers sztár elkapója, Rashod Bateman bejelentette, hogy nem lép többet pályára egyetemi csapatában, innentől életének új fejezetére, az NFL-re koncentrál.

Bateman a Georgia állambeli Tifton városában nőtt fel, oda járt középiskolába is. Kis érdekesség, hogy a Vikings korábbi linebackere, Larry Dean is ugyanabba a középiskolába járt.

Már középiskolában is jól játszott, de az egyetemen teljesedett ki igazán. Bateman 2018-ban csatlakozott a Universitiy of Minnesota football csapatához a Golden Gophers-hez. Annak ellenére, hogy sok más nagy egyetemtől is ajánaltot kapott, mégis a Minnesota-t választotta. Az általa végül elutasított egyetemek csapatai között olyanok szerepeltek, mint például a Georgia Bulldogs, Tennessee Volunteers, Ole Miss Rebels vagy a South Carolina Gamecocks.

Már az első évében észrevetette magát, 51 elkapásból 704 yardot és 6 TD-t termelt, jó pár sikerhez hozzásegítve a a Minnesota-t. Ám legjobb éve egyértelműen a tavalyi idény volt, ahol 60 elkapásból 1219 yardot és 11 TD-t hozott össze. Ezzel is hozzájárult, hogy a Minnesota 11-2-es mérleggel zárjon és Bowl meccset játszhasson.

Hamár Bowl győzelem, akkor neki kettő is van, a már említett tavalyi Outback Bowl előtt még 2018-ban a Quick Lane Bowl-t is begyűjtötte csapatával.

Tavaly bekerült a BIG10 első csapatába is és a konferencia legjobb elkapójává is megválasztották, azaz megkapta a Richter-Howard Év Elkapója díjat is.

2020. augusztus 4-én Bateman bejelentette, hogy lemond a junior szezonjáról Minnesota-ban, a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban tapasztalható bizonytalanságok miatt és a NFL Draft-ra készül. Ám amikor a BIG10 konferenciában bejelentették, hogy rövidítve, de mégis megrendezik a szezont, akkor Bateman beadta a kérvényt, hogy mégis játszhasson, így még szeptemberben ismét csatlakozott a Gophers-hez.

Idén végül 5 meccsen játszott, amin 472 yardnyi elkapást és 2 TD-t mutatott be. Az első meccse nem sikerült túl jóra, de utána beindult és hozta a 100+ yardos meccseket, amiből karrierje során összesen 9 volt.

Most viszont tényleg befejezte és a jövő évi NFL Draft-ra való felkészülésre fog koncentrálni. És, hogy mit hoz a jövő? Nos Bateman potenciális első körös elkapó és ezen most az sem fog változtatni, hogy számára kimaradnak a maradék meccsek. Mondjuk a Gophers-nek már csak egy meccse van hátra, de nagy valószínűség szerint az is törölve lesz.

fotó: gophersports.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.