Felvezető 13. hét: JAGUARS v VIKINGS

Egyenlítésért lép ma pályára a Minnesota Vikings csapata, mert amennyiben a Jacksonville Jaguars ellen is sikerül begyűjteni a három pontot, akkor legalább a mérlegünk egálban lesz.

Ráadásul, ha még két meccs a szánk íze szerint alakul, akkor ezen forduló után már mi leszünk ott a 7. kiemelt, azaz rájátszást érő helyen.

Mindezek ellenére nem szabad, hogy túl magabiztosan és nagyképűen lépjünk a pályára. Habár a Vikings most már a rájátszásért küzd, míg a Jaguars azért, hogy jövőre elegáns helyen válasszon a játékosbörzén, nem szabad félvállról venni ezt a meccset. Mert, ha az előzőekből indulunk ki, akkor arra is számíthatnánk, hogy a Jax tesz majd egy szívességet és kikap nálunk. De nem ebből kell kiindulni, mert bár tényleg sorozatban 10 alkalommal kikaptak a Jacksonville utolsó négy veresége közül három négy vagy annál kevesebb pontkülönbséggel ért véget.

És ne felejtsük el, hogy gyenge mérlegű csapatok ellen nekünk sem megy igazán, hiszen a Falcons és Cowboys ellen is kikaptunk, kettejüknek összesen 7 győzelme van.

Mai ellenfelünk legnagyobb fegyverténye az az újonc futó James Robinson lesz, aki újonc szabadüngyökként került a Jaguars-hoz mégis csapata legveszélyesebb játékosa. 890 yardot és 6 TD-t futott, de elkapásokkal is jeleskedik. Utóbbival 280 yardot és további 2 TD-t tud idén felmutatni.

Ám de jöjjön az ami meghatározhatja a meccset és idén nekünk sokszor meg is határozta. Ezek a labdavesztések és szerzések. Rossz csapatok ellen legkönnyebben a labdavesztésekkel lehet elbukni egy találkozót. Nekünk ez kétszer is sikerült, hiszen a Falcons ellen három, a Cowboys ellen pedig két alkalommal is labdát vesztettünk, ami végül a meccsbe került. Idén nem állunk valami fényesen a turnoverek terén, jelenleg -6 a mutató, azaz hattal több labdát vesztettünk, mint szereztünk. Ez a liga egyik leggyengébb teljesítménye. Szerencsénkre mostani ellenfelünk sem tündököl e téren, az ő mutatójuk -5.

Statisztikák az elmúlt öt mérkőzésről

Mivel az AFC csapatok ellen négyévente játszunk, így nem csak a hazai mérkőzésekről gyűjtöttünk statisztikákat. A Jacksonville Jaguars-t 1995-ben alapították, így csupán hatszor találkoztunk a floridai csapattal, ezeken pedig öt győzelmet szereztünk. Minneapolisban négyszer fogadtuk a Jags-t, jelenleg 3-1-re vezetünk.

A Jaguars elleni elmúlt öt mérkőzésen 22.2 pontot átlagoltunk. Mindkét csapat átlagban 27.2-szer próbálkozott futással, a Jags viszont ezekből átlagban 120.2 yardot szerzett , mi pedig csupán 94 yardot átlagoltunk, de hiába a több futott yard, futott TD-kben jobbak voltunk. A levegőben a Jaguars egyértelműen jobb volt, ránk nézve pedig nem túl hízelgő a 2 TD-3 INT mutató. A harmadik kísérletek megoldása borzasztóan ment (18/62, 33.3%), még a Jags a harmadik kísérletek majdnem felét sikeresen abszolválta. Egyik csapat se vigyázott a labdára, hiszen mi átlagban 1.4, a Jaguars 1.6 labdát adott el meccsenként.

Az elmúlt öt mérkőzésen olyan irányítók tudták legyőzni a Jaguarst, mint Daunte Culpepper (2004), Gus Frerotte (2008), Christian Ponder (2012) és Sam Bradford (2016), az egyetlen aki vesztesen hagyta el a pályát, az Spergon Wynn (2001) volt. Ez volt Wynn egyik – a két – elvesztett mérkőzése a csapat élén.

A keretben lévő játékosok közül, Kyle Rudolph két mérkőzésen 9 elkapásból, 127 yardot és 1 TD-t szorgoskodott össze, Adam Thielen pedig a 2016-os mérkőzésen 4 elkapásból 101 szerzett.

* idegenbeli mérkőzések

Statisztikák az idei szezonból

Az előző fordulóban a Jaguars (a Browns ellen) jó játszott, de kikapott, így elérték céljukat, hiszen még mindig a jövő évi draft 1/2-es választásának legnagyobb esélyesei, de egy Jets meglepetés győzelem esetén még az 1/1 is az ölükbe hullhat. Nekünk a maradék öt mérkőzésből minimum négyet meg kell nyerjünk, hogy reális esélyünk legyen a rájátszásra (de lehet hogy a 9-7-es mérleg sem lenne elég), így ha tényleg szeretnénk ott lenni a playoffban, akkor a mai mérkőzést kutya kötelességük megnyerni. Ha az idei statisztikákra nézünk, akkor elvileg mi vagyunk az esélyesek. Futott yardokban és TD-kben sokkal jobbak vagyunk (ez lehet a mai mérkőzés kulcsa is), a levegőben pedig kevesebb próbálkozásból több yardot szereztünk, mint a Jaguars irányítói. Nagy kár, hogy nem tudunk nyomást helyezni az ellenfél irányítóira, hiszen a Minshew-Luton-Glennon triót eddig 30-szor zsákolták. A Red Zone statisztikánk még mindig félelmetes (28/36, 77.8%), de a Jaguars sem panaszkodhat (21/34, 61.8%). Ahogy mi, úgy a Jags sem tud vigyázni a labdára, ez pedig a mai mérkőzést is eldöntheti, de reméljük hogy tanultunk a múlt heti fumblekből és Mikulás alkalmából nem adunk ajándékokat a Jags védelmének. SKOL!

Érdekes lesz a mai meccs, amin most toronymagas esélyes a Vikings. Ám ne felejtsük el, hogy pont az ilyen meccseken szoktunk nagyon megégni az idei szezonban, reméljük ezt ma elkerüljük. A találkozó 19 órakor kezdődik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.