Pályán a Gophers, zöld utat kapott a Nebraska elleni mérkőzés

Idén utoljára láthatjuk a pályán a Minnesota Golden Gophers együttesét, ugyanis a 8 meccsből álló rövidített szezon az utolsó felvonásához érkezett.

Majdnem három hét kényszerszünet és két törölt összecsapás után ismét pályára lép a Minnesota együttese, ahol a szombati napon a Nebraska együttesét fogadják.

December 3-a óta nem volt a csapatnál pozitív koronavírus teszt, így engedélyezték, hogy lejátsszák ezt a találkozót. Korábban a Wisconsin és a Northwestern elleni meccsünket is törölték, mert tömegesen betegedtek meg a játékosok és a stáb tagja, a csúcsponton ötvennél is több igazolt fertőzött volt a Gophers csapatánál.

Nem lesz könnyű dolga a Gophers játékosainak, hiszen ugye nem csak a meccseket törölték, de ezalatt a majdnem három hét alatt az összes létesítmény és edzőközpont is zárva volt, így a játékosoknak még kondiba menésre sem volt lehetőségük. Csak december 2-án lehetett megtartani az első könnyített átmozgató edzést, de rendes edzésre csak múlt vasárnap volt lehetőségük először. Nem tudjuk ez a sok kihagyás hogyan fog megmutatkozni a pályán a Nebraska ellen, mert bár egyenlőek az esélyek a mai meccset figyelembe véve, ez nem szerintem nem a Minnesota malmára hajtja a vizet.

Nem beszélve arról, hogy a hazaiaknak nem volt törölt meccse, így ők folyamatosan terhelés alatt vannak, ami most döntő fontosságú lehet. Oké, az igazsághoz hozzátartozik októberben törölték a Wisconsin elleni meccsüket, de az már régen volt.

Tanner Morgan a legutóbbi meccsen, amit nem tudott TD passzt kiosztani, ezzel megszakadt a 2018-as Quick Lane Bowl óta tartó 18 meccses sorozata, ahol minden meccsen kiosztott legalább egy TD passzt. Ez iskolai rekord lett. Morgan ezeken a meccseken 36 TD passzt osztott ki és 13 győzelemmel és 5 vereséggel zárt. A Nebraska passz elleni védelme átlagos, meccsenként csak 2 yarddal jobbak nálunk, így Morgan-nek van esélye javítani.

Futásból mi vagyunk az erősebbek, hiszen itt van a BIG10 konferenciát sok tekintetben vezető Mo Ibrahim. Ibrahim-nak óriási szezonja lett volna (persze így is az van), ha nem törölnek két meccset, persze így sem panaszkodhat. A Gophers futója 13 futott TD-vel vezeti a konferenciát, de a futási kísérletek (155), a futott yardok (817) és a szerzett pontok (78) tekintetében is az élen áll.

Chris Autman-Bell, aki az elmúlt két szezonban a Gophers harmadik számú elkapója volt lép majd reflektorfénybe, hiszen amikor az első Gophers meccset törölték Bateman úgy határozott, hogy nem fog már pályára lépni a csapatban, hanem a NFL Draft-ra való felkészülésre koncentrál. Autman-Bell jól játszik idén, annak ellenére, hogy a passzjáték nem igazán van jelen a Minnesota idei játékában. 

A meccset majd a második félidei játék fogja eldönteni bármelyik fél részéről, hiszen ebben mindketten nagyon alul teljesítenek. A Nebraska a második félidőkben eddig csak 36 pontot tudott szerezni, viszont 99 pontot kaptak, ami óriási különbség. Így a Minnesota is, aki az utolsó negyedet figyelembe véve a 19 szerzett pont mellé 59-et kapott, de ami a még borzasztóbb, hogy az elmúlt 6 meccsen az utolsó negyedben mindössze 113 támadóyardot tudtunk megtenni. Nem lesz tehát egyszerű egyik fél élete sem, de most inkább a Nebraska a meccs esélyese.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.