Összegző: VIKINGS 14, BUCCANEERS 26

A találkozó előtt, de még a szezon előtt is azt vízionáltuk, hogy ebben a szezonban kétszer megyünk majd Tampa-ba, de a tegnapi teljesítménynek köszönhetően nos, ez nem túl valószínű, hogy így is lesz.

Rövid ismeretség volt ez a még kiadó utolsó NFC-s Wild Card pozícióval, mindössze egy hétig tartott, hogy a Cardinals-t különböző statisztikai mutatók miatt megelőztük, de erről a tisztségről a Buccaneers ellen lemondtunk.

Le kellene mondania pár embernek a csapatnál, akár edző, akár játékos.

A közvélemény ezután a meccs után egyértelműen egyetlen embert hibáztat, Dan Bailey-t. Tény, hogy a kickerünk egy extra pontot és három mezőnygólt is kihagyott, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. De tegyük már fel a kérdést. Miért csak 2 alkalommal tudtunk TD-t szerezni?

Persze nagyon könnyen rá lehet kenni egyetlen játékosra és jelen esetben ezt rengetegen meg is teszik, de ahogy Cousins is, most én is azt mondom, ez a bukta nem varrható egyedül Bailey nyakába. Tegyük fel, hogy az elmaradt pontok megvannak, akkor is a Buccaneers nyer. Persze a játékosokra a meccs közben biztos nyomot hagyott, hogy a rúgások folyamatosan mellé mentek, de ettől még nyugodtan szerezhettek volna mondjuk több TD-t.

Na de kezdjük az elején. Az első negyedben mindkét fél pont nélkül zárt, majd a második negyed elején Cook futott TD-jével előnybe is kerültünk. A védelem jól fogta a futásokat és Brady passza is inkább csak legendáknak tűntek eddig, mígnem meg nem célozta Scotty Miller-t egy 48 yardos átadással, amit az elkapó simán behúzott a rajta védekező Chris Jones mellett.

Már ekkor túlvoltunk két Cousins sacken, ráadásul a meccs végére ez a szám egészen hatig felcsúszott, az utolsóból ráadásul az irányító a labdát is elvesztette, ami végül lezárta a meccset. Mondhatjuk a támadófal nem volt a helyzet magaslatán az elmúlt két héten, mert a harmatgyenge Jaguars 4, míg most a Buccaneers 6 alkalommal sackelt Cousins-t, ez pedig sok egy olyan csapatnál, ahol azt vették a fejükbe, hogy playoff résztvevők lesznek. A második negyedben tehát a két hazai TD-re és mezőnygólra, mi csak 3 kihagyott rúgással tudtunk válaszolni, a Cook TD-t kivéve persze.

A nagyszünet után lényegében két drive-ból állt a negyed, mind a Buccaneers, mind pedig a Vikings TD-t szerzett. Mi a rúgás helyett a kétpontos kísérletet választottuk, ami összejött.

A zárónegyedre már csak egy-egy FG kísérlet maradt és 1-0 arányban itt a hazaiak vitték a prímet.

A Buccaneers tehát mindenféle megerőltetés nélkül nyerni tudott, mi pedig ideiglenesen? lecsúsztunk a Wild Card helyről.

Most jön a Bears, majd a Saints és végül a Lions. Ezeken a meccsek nagyon fontosak lesznek és elvileg ebből kettő nyerhető is, a Saints elleni meg igazi kiélezett meccs lesz, pláne ha Brees még nem térhet vissza.

Azt, hogy mi lesz Bailey sorsa még nem tudni, de nem hiszem, hogy ez az állásába kerül, de ki tudja mennyire akarják ráverni egyedül a meccset. Mindenesetre nemsokára megnézzük, ha váltunk, milyen lehetőségeink vannak a szabadügynöki piacon.

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.