A Bajnokok Hetén mégiscsak megrendezik a Minnesota – Wisconsin párharcot, így a sorozat tovább él

A Nebraska elleni összefoglalóban ott hagytuk abban, hogy a történetnek még nincs vége, és ez valóban így igaz, mert következik a Minnesota – Wisconsin.

Ennek a mérkőzésnek valójában a rövidített szezon hatodik játékhetén kellett volna lezajlania, de a tucatnyi pozitív koronavírus teszt miatt törlésre került.

A BIG10 konferencia viszont pár napja bejelentette, hogy a Minnesota magyar idő szerint szombaton 22 órakor WIsconsin-ban pályára lép a Bajnokok Hete keretében. 

A szombati meccs a két rivális között már a 130. összecsapás lesz, mely a FBS történetének leghosszabb ideje folyamatosan megrendezett összecsapása. 1907 óta nem volt olyan év, amikor ez a két együttes ne mérkőzött volna meg.

“A minnesotai és wisconsini rivalizálás az egyik legjobb ebben a sportban” – mondta PJ Fleck, Minnesota vezetőedzője. “Ez a mérkőzés nagyon sokat jelent mindkét iskola sportolójának, edzőjének és szurkolójának is. Izgatottan várjuk, hogy játszhassunk és folytathassuk ezt a rivalizálást, mivel a szombati játék a 130. találkozó lesz. A folyamatos változás évében nagyra értékeljük a BIG10 hozzáállását ehhez a dologhoz.”

A párharcot jelenleg 61-60-8 arányban a Wisconsin vezeti, így a mostani már a 130. összecsapás lesz a felek között. Ez a sorozat már 1907 óta, azaz 113 éve minden évben megrendezésre kerül, amivel a leghosszabb aktív párharc az FBS történetében.

A legutóbbi két összecsapáson mindkét csapat nyerni tudott egy-egy meccset, de előtte 14 évig végig a Wisconsin uralta ezt a párharcot.

Mi két győzelemmel, míg a Wisconsin 3 vereséggel érkezünk a meccsre, de a szakértők még így is a Badgers-t hozzák ki a meccs végső győztesének.

Egy ember, Mo Ibrahim fordíthatja a javunkra a meccs alakulását. A Gophers futója 925 yardnál és 15 futott TD-nél tart, a Wisconsin oldalán az összes futójátékos teljesítményét összeadva sem közelítik meg ezt a teljesítményt. Amiben viszont erősek, az a futás elleni védekezés. A Badgers védelme mindössze 83,2 yardot enged átlagban mérkőzésenként, ami bőven a liga első felébe repíti őket ebben a tekintetben. Nem lesz egyszerű tehát a földön feltörni őket.

Akár csak a földön a levegőben is jól védekeznek, Morgan ráadásul nem a legjobb teljesítményét nyújta idén, így a passzjátékunk is akadozhat.

Érdekes lesz tehát ez a meccs, amin nagyon össze kell szednünk magunkat, hogy ne szaladjunk bele egy esetleges vereségbe.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.