Videófelvételen van, hogy a Bears védője megüti a Vikings támadó falemberét

Nem járt büntetés azért, amikor egy Bears játékos megütötte az egyik Vikings játékost.

Minden szezonban kétszer találkoznak egymással a felek, lévén csoportmeccsről van szó, így minden évben nagyobb a feszültség. Nem volt ez másképp most sem, a kiélezett meccsen azonban volt oda nem illő eset is.

Most ne a meccs végi facemask-ról beszéljünk, ami miatt nekünk még 1 próbálkozásunk lehetett volna a meccs legvégén, hanem arról, amikor Akiem Hicks megütötte a Vikings falemberét, Brian O’Neill.

A Vikings irányítója szinte egész meccsen nyomás alatt volt, a passzainak 40%-ánál odaértek hozzá, három alkalommal sackel-ék is. Ehhez azonban már hozzászokhatott, csak a legutóbbi 3 meccsen 13 alkalommal vitték földre és számtalan alkalommal megütötték őt.

A Bears védelme a szezon elején a jobbak közé tartozott, sőt egyenesen jó volt, azóta viszont alaposan visszavettek a tempóból mégis nekünk okoztak némi fejtörést.

Ám volt a tegnapi meccsen egy play, amikor egyik játékosuk, Akiem Hicks kicsit túllépett a “hatáskörén” és egyszerűen megütötte a Vikings falemberét, Brian O’Neill-t.

Sima play-nek indult, Cousins kapta majd nyújtotta a labdát Cook-nak, aki a többek között O’Neill által nyitott lyukon el tudott futni. Látni lehet (belinkeltem a felvételt), hogy mikor a Vikings tackle-je a földre kerül a vele szemben támadó Hicks egyszerűen megüti őt.

A sárga zászló és így a büntetés is elmaradt, ami nevetséges. Már csak azért is mert a bíró, aki az irányító mögött volt (a referee vagy a back judge) pontosan láthatta az esetet, nyugodtan dobhatta volna a sárga zászlót felesleges szabálytalanság miatt.

De, hogy még jobban belemenjünk a play-be, ezen szabálytalanságon kívül volt még egy facemask is, amikor Cook-ot Trevathan szabálytalanul vitte a földre, de a zászló valahogy itt is elmaradt.

A szabályok szerint Hicks-et ezért ki kellett volna állítania a bírónak, pont mint tegnap a Saints meccsen Cameron-t. Valószínű a liga fogja valamelyest korrigálni az esetet és pénzbüntetés vagy esetleg eltiltás jár majd védőjátékosnak.

fotó: sportcasting.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.