Összegző: VIKINGS 33, SAINTS 52

Örülünk, hogy egy újabb NFL rekordhoz járulhattunk hozzá, Alvin Kamara egymagában eltörölte a Vikings védelmét a Föld színéről, elmaradt a Vikings karácsonyi csodája.

Hatalmas pofonba szaladt bele karácsony napján a Minnesota Vikings csapata, 1963 óta nem kapott ilyen sok pontot, mint a mai napon, a Saints 52:33-ra múlta felül kedvenceinket.

A találkozó meglepően mozgalmasan indult mind a két csapatnak, hiszen mindkét oldalon TD, ráadásul futott TD született az első drive-ból. Az első negyedből látszott, hogy Kamara-nak nagy napja lehet, mert mint forró kés a vajon, úgy talált utat a védők között akár futásból, akár elkapásból. A meccset végül ő karriercsúccsal és NFL rekorddal zárta, hiszen 155 futott yardja a legjobb amit mindmáig szerzett és 1929 óta ő lett az első olyan futójátékos, aki 6 TD-t szerzett futásból egy meccsen. Hihetetlen teljesítmény. A teljesség kedvéért legutóbb ez 1929.11.28-án Ernie Nevers-nek, a Chicago Cardinals (ma már Arizona Cardinals néven ismerhetitek) tagjaként sikerült.

Egészen a negyedik negyedig, ahol végül eldőlt a meccs a Vikings és a Saints a 3 és 11 pontos távolságban hullámvasutazott egymástól, de az előny mindvégig a hazaiaknál volt. Hiába próbált és tudott a támadósor eredményes lenni, a védelem nem tudott reagálni erre, olyan mintha elfelejtettek volna focizni. A futás elleni védekezés az teljesen nulla volt ma, egy-két pár yardon való megállítástól eltekintve rendre 8-10 yardokat futottak a Saints-nél. 

Szóval, ment a meccs a már jól beállt módján, Irv Smith révén két TD-t is szereztünk, neki ma jó meccse volt, sőt az utolsó játékrészben a harmadik is majdnem összejött neki. Majd a zárónegyedre nálunk elfogyott a lendület, a Saints pedig feltette az “i”-re a pontot, többször is. Kamara, Hill és Kamara. Ebben a sorrendben termelték a hatpontosokat a védelmet teljesen megalázva.

Cousins nem zárt rossz meccset, majd 300 passzolt yard mellé kiosztott 3 TD passzt is. De persze mondom, nem a támadójátékkal volt a gond, a védelem jelentette itt ma a döntő különbséget.

De az, hogy a Saints-nek több first down-t sikerült összehoznia, mint nekünk pontot, nos ez elég beszédes adat. Még leírni is borzasztó, de összesen 583 yardot kapott a védelmünk, Zimmer érában talán soha nem volt még ilyen nagy bukta. Ez tényleg felvet bizonyos kérdéseket abban a gondolatmenetben, hogy nem kellene-e új vezetőedző után néznünk. 

Azt szinte biztosra lehet venni, hogy a védelmi koordinátorunk a szezon végén távozik a csapattól, de persze nem önszántából, talán így lesz a speciális egységé is. Meglátjuk, hogy hogy lesz.

Még van hátra egy meccs, ahol már nem a rájátszásért kell küzdenünk, mert az a mai vereséggel matematikailag is elérhetetlenné vált, hanem a megmarad becsületünkért.

Végül megemlíteném még azt a dolgot, hogy a mai meccs után egy amerikai beszélgetős műsorban az egyik beolvasott kommentben azt írta egy szurkoló, hogy 1969 óta elfogult Vikings szurkoló, de ilyen rosszul szerelő védelmet sose látott még. Ezzel teljesen egyet tudok érteni, mert bár én még gondolat sem voltam akkor, de már lassan tizenötödik éve nézem kedvenc csapatomat, de én sem emlékszem ennyi elrontott szerelésre, pedig csak az alapszakasz meccseket figyelembe véve 240 meccsről beszélünk.

That’s all Folks!

fotó: vikings.com

2 gondolat a(z) “Összegző: VIKINGS 33, SAINTS 52” bejegyzéshez

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.