Történelmi mélyponton a védelmünk!

A tegnap este egy hatalmas pofonba szaladtunk bele, amit a Saints osztott ki, a védelem pedig annyira borzalmasan játszott, hogy a csapat több történelmi rekordja is megdőlt.

Az idei szezonnak egy felforgatott védelemmel vágtunk neki, hiszen a szezon előtt a védelem több tapasztalt játékosa is távozott, helyettük pedig tapasztalatlan újoncok érkeztek. Ráadásul a szezon során a defense több fontos tagja is megsérült, így a védelem teljesítménye tragikomédiába fordult.

A pocsék teljesítmény pedig pont Karácsony este csúcsosodott ki, főműsoridőben, amikor több millióan nézhették végig, ahogy Alvin Kamara beállítja a legtöbb futott TD (6) rekordját, amit Ernie Nevers 1926-ban a Chicago Cardinals futójaként ért el.

És ha ez még nem lenne elég, a védelem olyan rosszul teljesített, hogy a csapat hatvan éves történelmének több negatív rekordja is megdőlt.

Az ellenfél által legtöbb futott TD-k: 7

Alvin Kamara egymaga hat TD-t rohangált össze, de az ex-Vikings Latavius Murray is betett egy futott TD-t a közösbe, így a Saints összesen hét (7!) touchdownt szerzett a földön. Hogy mennyire durva ez a negtív rekord, azt jól mutatja, hogy – az elmúlt hatvan szezonban – a csapat 968 lejátszott mérkőzéséből, mindössze kétszer fordult elő, hogy az ellenfél öt futott touchdownt szerzett és további tizenegy alkalommal engedett a védelmünk 4 futott TD-t. Tehát összesen tizenhárom olyan mérkőzésünk volt, ahol 4 vagy több hatpontost futott az ellenfél. Egyébként 968 mérkőzésen 799 touchdownt (0.83 RTD/G) szereztek ellenünk a földön.

Az ellenfél által legtöbb szerzett (total) yard: 583

A Saints támadói úgy mentek át a védelmünkön, mint kés a vajon, 264 futott és 319 passzolt yarddal összesen 583 yardot szereztek, ez pedig a legtöbb, amit valaha Vikings védelem engedett. A történelem során mindössze 6 olyan mérkőzést játszottunk, ahol az ellenfél 550+ total yardot szerzett és összesen 19 olyan mérkőzésünk volt, ahol a védelem 500 yard felett engedett.

Az ellenfél által legtöbb elért first down: 36

A Saints offense 21 futott és 14 passzolt first downt szerzett (egyet pedig büntetés után). Az elmúlt hatvan évben csupán kétszer fordult elő, hogy a védelmünk ennyire sok első kísérletet engedett volna, és mindössze tizenkét mérkőzésen szerzett az ellenfél 30+ first downt. Érdekesség, hogy ezek közül tíz mérkőzést is a 2000-es években rendeztek.

Az ellenfél puntjainak száma: 0

A Saints összesen 11 drive-ot vezetett, ezekből nyolc drive pontszerzéssel ért véget (7 TD, 1 FG), két drive vége Brees interception lett, az utolsó driveban pedig három térdeléssel lezárták a mérkőzést. Csapatunk történelme során ez volt a hatodik olyan mérkőzés, hogy nem tudtuk puntra kényszeríteni az ellenfelet.

További statisztika, amik nem rekordok

Az ellenfél által legtöbb futott yard: 264

Ugyan nem rekord, de így is befér az all-time top20-ba, hiszen a tegnapi mérkőzéssel együtt mindössze húszszor fordult elő a csapat védelmével, hogy 250+ futott yardot engedjen. Viszont ezen meccsek nagy százalékát az 1960-70-es években játszották, amikor a liga összes csapata a futásra épített.

Még egy érdekességet találtunk a tegnapi mérkőzéssel kapcsolatban:

A tegnap esti mérkőzésen Kirk kapitány 3 TD osztott ki és nem dobott interceptiont, ehhez képest Brees neve mellett 0 TD és 2 INT állt. A csapat történelme során ez volt a nyolcadik mérkőzés, hogy az irányítónk 3+ TD-t szerzett, interception nélkül, az ellenfél irányítója pedig nem dobott hatpontost és legalább kétszer eladta a labdát. Ugye mondanunk sem kell, hogy eddig hétből hét győzelemmel álltunk… a tegnap estig.

Ha a turnovereket nézzük – a tegnapi mérkőzéssel együtt – ez volt a 94. olyan mérkőzés, amikor a csapatunk nem adta el a labdát és az ellenfél minimum két turnovert hozott össze. Ezeken a mérkőzéseken átlagban 30.1 pontot tettünk fel a táblára, az ellenfelek 15.4 pontjával szemben, a mérlegünk pedig 88-6…

Hogy mi lett volna, ha Michael Pierce nem üli ki a szezont, vagy ha Hunter, Barr, Hughes és Kendricks egészségesek maradnak, esetleg ha nem három újonc cornerrel kellett volna játszunk a szezon nagy részében? Igazából nem tudjuk, de ha mindenki egészséges tud maradni, akkor a következő szezonban erre választ kapunk. Addig is próbáljuk meg elfelejteni ezt a borzalmas mérkőzést és úgy ahogy van az egész szezont. SKOL!

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.