Új edző után nézhet a Golden Gophers, PJ Fleck iránt NFL csapatok érdeklődnek

A címben foglalt állítás jelenleg még kérdőjeles, mert egyelőre két meg nem nevezett, de sejtett csapat érdeklődik a Minnesota vezetőedzője iránt.

Ma röppent fel a hír, hogy PJ Fleck szintet léphet és a jövőben esélyes lehet egy NFL csapat vezetőedzői posztjára.

Tom Pelissero hozta le a hír, miszerint legalább egy NFL csapat interjúra hívja PJ Fleck-et, aki jelenleg a Minnesota Golden Gophers egyetemi football csapatának a vezetőedzője. Bár együttest nem neveztek meg, de elterjedt a pletyka, hogy a New York Jets lehet az a bizonyos csapat, míg mások a Detroit Lions-ról is beszélnek.

Fleck 4 éve irányítja a Minnesota csapatát, ahol 26 győzelem mellett 19 vereséget szenvedtek el. Tavaly kiemelkedő szezont futottak, ahol végül 11 győzelmet szedtek össze és bekerültek az ország 20 legjobb csapata közé is. Fleck a Minnesota előtt a Western Michigan-t vezette, akiktől a 13-1-es szezon után került át jelenlegi munkaadójához még 2016-ban.

De persze nem ismeretlen neki az NFL közeg sem, hiszen 2012-ben elkapó edző volt a Tampa Bay Buccaneers-nél, de ez mindössze egyetlen évig tartott.

Fleck játékosként egyetemen a Northern Illinois csapatát erősítette, ahonnan újonc szabadügynökként 2004-ben a San Francisco 49ers-hez szerződött. Profi játékos karrierje azonban nem nagyon volt, mindössze egyetlen meccsen, a New England Patriots ellen kapott lehetőséget, ahol egy 10 yardos punt visszahordása és egy szerelése volt.

Bár nagyon szép, hogy rá gondoltak az adott csapatoknál – már ha ezek azok a csapatok – de nagyon sok ember szerint még nem áll készen, hogy NFL csapatot irányítson. Magam is azt vallom, hogy még pár év College edzősködés és készen fog állni. Fleck még csak 40 éves, nagyon fiatal sok lehetőséggel. Már háromszor lett az adott konferenciájának az év edzője (2x MAC, 1x BIG10), de nem tudom, hogy boldogulna az NFL-ben. Persze, ha nem kockáztatunk nem is nyerünk, de Fleck szerintem sokkal jobban tudja kezelni és motiválni az ifjúságot itt az egyetemen, mint a milliomosokat a profik között. A dolognak még lesz folytatása, amint lesz valami, akkor azt közöljük.

fotó: footballscoop.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.