Mohamed Ibrahim visszatér az egyetemre, 2021-ben is a Golden Gophers-ben folytatja

Megvan a hivatalos bejelentés, Mohamed Ibrahim saját maga közölte, hogy 2021-ben is visszatér az egyetemre, mert még több, ahogy fogalmazott emléket akar szerezni.

Mo Ibrahim nagyszerű és eredményes éven van túl, ezt a statisztikai mutatói bőven alátámasztják, nem véletlenül került be a szezon végi válogatottba is.

Annak ellenére, hogy a tavalyi év rövid volt, már ami a szezont illeti Ibrahim igencsak eredményes futónak mondhatja magát. Több iskolai rekordot is megdöntött, többek között az egymás utáni meccseken futott yardokat vagy például az egy félidő alatt termelt TD-k rekordját.

Idén 15 alkalommal ért be a gólvonal mögé, amivel messze a legeredményesebb tagja lett a Minnesota együttesének. Volt közte 1, de volt 20+ yardos TD is.

Azt mindenképp elmondhatja magáról, hogy ő mindent megtett a csapatért, hiszen mind a hét meccsén 100 yard felett, ebből 5 meccsen 140 yard és abból 2 meccsen 200 yard felett termelte a yardokat.

Jegyezzük még meg azt is, hogy ő lett a második olyan játékos a Golden Gophers történetében, aki egymás utáni két meccsen is átlépte a 200 futott yardot. Az első ilyen Terry Jackson II volt még 2002-ben. Ő a Northwestern ellen 239, míg a Michigan State ellen 238 yarddal zárt. Ibrahim csak 431 yardot szerzett, ami kevesebb, viszont 8 TD-t pakolt le emellé, míg Jackson II-nek csak kettőt sikerült.

Továbbá 2014 óta Ibrahim lett az első futó a BIG10 konferenciában, aki három egymást követő meccsen legalább 140 yardot és 2 TD-t ért el átlagban. Utoljára az Ohio State-s Ezekiel Elliott-nak sikerült ez. Hozzátehetjük, hogy az utána következő, Iowa elleni meccsen is 140 yard felett teljesített, azon a meccsen viszont nem sikerült pontot szereznie.

Mindezekből a számokból látszik, hogy a jövőben Ibrahim sokat fog majd vasárnap meccset játszani, mert komoly esélye van arra, hogy magasan válasszák őt a Draft-on és stabil helye legyen a profik között.

Ez azonban nem idén fog megtörténni, hiszen a játékos maga jelentette be, hogy 2021-ben is a egyetemen kíván játszani, visszatér a senior évére is.

fotó: gophersports.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.