Összegző: VIKINGS 37, LIONS 35

Véget ért a móka mára, zárul a Vikings mókatára. De ha tetszett …. nem, nem tetszett, határozottan nem tetszett kedvenc csapatunk idén mutatott játéka, de legalább nem vereséggel zártuk ezt a borzalmat.

Utolsó 2020-as idénybeli meccsünkön a sok pontot hozó találkozón 37:35 arányban sikerült a csoportrivális Detroit Lions együttesét két vállra fektetni, így megszerezve a 7. sikert idén 7-9-es mutatóval mehetünk téli álomra.

Cousins jól játszott ma karrierje során 6. alkalommal sikerült 400+ yardos passzolni, ebből harmadikat Vikings mezben. Mindemellé felpakolt még 3 TD-t is, szavunk nem lehetett rá. Szavunk nem lehet Justin Jefferson-ra sem, aki a mai meccsen 133 yardnyi elkapással az élre ugrott az újonc szezonban elkapott yardokat tekintve letaszítva onnan az eddigi elsőt, Anquan Boldin-t, aki 17 éve őrizte azt a helyet. Jefferson végül kereken 1400 elkapott yarddal zárt, nagyszerű és elismerésre méltó teljesítmény.

A támadások ma jól sikerültek ez a szerzett 37 pontból is könnyen lejöhet, de azért voltak nem szép momentumok is az offense részéről. Gondolok itt mondjuk a negyedik negyedben arra a bizonyos gólvonalas szituációra, ahol csak egymás utáni hetedik nekifutásra sikerült beficcenteni a TD-t, ez szomorú.

Nagyon sok hiányzó volt a védelemből, így többnyire újonc/tapasztalatlan játékossal álltunk fel ez meg is látszik a bekapott 35 ponton. Voltak játékosok, akik szépen játszottak, Smith például megint interceptiont szerzett, a szezonban ez volt neki a negyedik.

Összességében nem volt gond a játékkal, mondom itt a védelem az, ami hagyott némi kívánnivalót maga után. Na meg Bailey, aki ismét rontott, ráadásul kétszer is. A rúgónak ez volt a 13. idén kihagyott rúgási kísérlete, amivel 2015 óta holtversenyben a legrosszabb teljesítmény. Bailey ugye még 2020 márciusában kapott egy 3 éves 10 milliós szerződést és látjuk mi lett a vége. Kicsit déjá vu érzése van az embernek, mert pontosan ez történt Blair Walsh idejében is.

Többet nem is igazán kell mondani erről a meccsről, csak annyit hogy vége. Úgy, ahogy vége a szezonnak is, amit 7-9-es mérleggel zártunk, ami nem túl szép valahogy többet vártunk a srácoktól. Zimmer állása biztonságban, ahogy a koordinátoroké is, a következő idényben is velük kezdjük meg a munkát. És, hogy ez mennyire jó az majd szeptembertől kiderül. Ellenfeleink már megvannak, már csak az a kérdés, hogy végül bejön-e a 17. meccs is, mert akkor is megvannak, csak eggyel több.

fotó: freep.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.