Franchise tag vagy irány a szabadügynöki piac, Harris ezek közül “választhat”

Harris valóban jó játékos vagy csak volt egy kiugró éve, amikor nem léptünk?

Hamarosan itt az idő, március 9-ig a csapatnak döntenie kell, hogy egy évre ismét magához láncolja-e franchise tag-el a játékost vagy hagyja, hogy kipróbálja magát a szabadügynöki piacon. Egy dolgot azonban most biztosra vehetünk, hogy többéves, sok pénzes szerződést Harris most még nem fog kapni.

Harris 2019-ben nagyot ment a Vikings csapatában, a liga egyik legjobb safety poszton játékosa lett, de ő szerezte (holtversenyben) a legtöbb interception-t is abban az évben. Nagyon megnőtt az értéke és tavalyi holtszezonban folyamatosan ment a találgatás, hogy vajon hol köt ki. Amellett, hogy minden Vikings érzelmű szurkoló természetesen a maradása mellett tette le a voksát, felröppent a Patriots, a Rams és még a Giants neve is, de végül Harris franchise taget kapott és maradt a Vikings-nál. A Giants egyébként nagyon közel állt ahhoz, hogy szerződtesse Harris-t, még a Draft előtt, de végül elmaradt az üzlet.

Sokan csodálkoztak azon, hogy miért nem egy hosszabbtávú szerződéssel próbáljuk meg magunkhoz láncolni pár évre a játékost és miért csak egy franchise tag-et adunk neki, de a vezetőség, mintha a jövőbe látott volna.

Harris ugyanis a 2020-as szezonban meg sem közelítette azt a formát, amiben azelőtti évben nyújtott, így az egyik legkeresettebb safety-ből hamar középszerű játékos vált, a PFF-től is egy erős közepes osztályzatot kapott. Igen, igen a védelmünk összességében volt nagyon rossz, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy volt sok hiányzó kulcsjátékos és sok volt a tapasztalatlan újonc is, de azért a safety sorban nem vártunk ekkora visszaesést.

Most az újjáépülő Jacksonville Jaguars együttesével hozták szóba, ahol igazából idén még a pénz sem akadály, mert messze a legtöbb szabad pénzzel rendelkeznek a fizetési sapkában. Harris-nek irány Florida?

fotó: nfl.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.