A Vikings megvált a rúgójátékosától, Dan Bailey-től

Új kicker után kell néznie csapatunknak, ugyanis a mai napon három év együttműködés után a Vikings megvált Dan Bailey-től.

Ryan Ficken, a Vikings új special team edzője februárban még úgy nyilatkozott, hogy “nagyon optimista” a kicker Dan Bailey jövőjével kapcsolatban, annak ellenére, hogy Bailey 2020-as szezonja korántsem nevezhető eredményesnek. Most úgy látszik, hogy az optimizmus nem volt elég ahhoz, hogy a keret tagja maradhasson.

A Vikings kedden délután jelentette be, hogy megválnak Bailey-től. Ezzel a lépéssel kicsit javul a fizetési sapka büdzséje, összesen 1,7 millió dollár takarítunk meg, míg Bailey 2,1 millió dollár halott pénzt hagy maga után.

Bailey a 2020-as szezon során 22 mezőnygól kísérletből mindössze 15 alkalommal volt eredményes, de az extra pontok terén is nagyon sok hibát vétett. 43 kísérletből csak 37 alkalommal tudott a póznák közé lőni. Ez volt már az a szint, amit nem lehetett megengedni a csapatnál. Főleg, mikor egy meccsen három mezőnygólkísérletet is elrontott. Ennek ellenére a szezon közben Zimmer edző végig kitartott mellette, tehát Bailey nem mondhatja, hogy nem kapott kellő támogatást.

Még 2020 márciusában kapott egy nagy összegű szerződést, mely értelmében 3 év alatt 10 millió dollárt keresett volna, de amint meglett a nagy pénz elfelejtett rúgni. Ugyanez volt korábban Blair Walsh esetében is. Nálunk valahogy a pénz hatására romlanak a rúgóteljesítmények.

A Vikings a múlt hónapban szerződtette Greg Joseph-et, de minden bizonnyal fog vetélytársat kapni az offseason-ben, akár a szabadügynöki piacról, akár a Draft-ról.

fotó: Getty Images

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.