Nem lehetne valahogy bedeszkázni? – renoválják a Vikings stadionját

Alig öt évvel az átadás után máris garanciális javításokat kell elvégezni a Minnesota Vikings otthonán, azaz a US Bank Stadium-on.

Bár a megnyitó már rég meg volt, sőt több szezont is lejátszott itt a Vikings csapata, hivatalosan az építés még most sem ért véget és két évig még nem is fog.

Volt már itt számtalan kiváló Vikings meccs, Monster Truck show, koncert és Final Four is, de még mindig nincs 100%-os állapotban a stadion. Sajnálatos módon a korábbi ígéretek ellenére a stadion külső szerkezete sok helyen megadta magát, amit cserélni kell. Volt már többször is hír, hogy darabok hullanak le a stadion burkolatáról, de azok nem voltak komolyak. Már amennyire egy több, mint egy milliárd adófizetői dollárba kerülő stadionnál az nem komoly.

Jelenleg tehát a külső burkolatot és legfőképpen a sok bonyodalmat okozó meghibásodott vízelvezető rendszert javítják ki, ami 21 millió dollárba kerül. Ez azonban nem adófizetői pénzből, hanem a kivitelező által megfizetendő költség.

Maga a stadion építése két és fél évig tartott, a mostani panel és vízelvezető rendszer javítása pedig legalább két évig fog elhúzódni.

A Minnesota Sportlétesítmények Hatósága és a Mortenson Construction közös nyilatkozatot adott ki, amiben kijelentették, hogy: “Az új, továbbfejlesztett külső burkolatot az eredetitől eltérően tervezik meg, majd gyártják le, amely tartalmazni fogja az eredeti tervezésben kimaradt vízzáró réteget is.”

Mint azt az előbb írtuk is, ezt teljes egészében a vállalkozó fizeti az adófizetőknek nincs “kötelezettségük”. A COVID-19 miatt jelenleg minden esemény szünetel, így a stadion renoválása jó úton halad, ősszel már valószínű készen fog állni a sporteseményekre. Koncertek megrendezése a stadionban egyelőre 2022-ig nem várható.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.