Bővült az alapszakasz, a Chargers is ellenfelünk lesz idén

1978 óta először történik változás az NFL alapszakaszának lebonyolításába, személy szerint érett ez a bővítés, de vannak akiknek például nem tetszik.

Az NFL a keddi napon bejelentette, hogy bővítik az alapszakaszt, azaz mostantól egy mérkőzéssel többet játszanak a csapatok és ezzel együtt az előszezont viszont megrövidítették, ott már csak három meccset játszanak a felek.

A Minnesota Vikings és a többi NFC csapat az AFC csapatokkal fog megmérkőzni a plusz egy mérkőzésen a 2021-es alapszakasztól kezdve. Az a csapat, amely így 9 alkalommal fog vendégként szerepelni az alapszakaszban az az előszezonban két alkalommal fog otthon pályára lépni a háromból.

Idén minden AFC csapat játszik otthon többet az alapszakaszban, jövőre pedig majd az NFC tagja. És így szépen sorban évente cserélgetni fogják.

1978-ban történt a legutóbbi alapszakasz módosítás, akkor bővült 14-ről 16-ra az itt lejátszott meccsek száma, azóta nem volt ilyen mértékű változtatás. Hozzá kell tenni, akkor is csökkentették az előszezon meccseket, hatról négyre.

A lebonyolítási rendszernek hála (az NFC North az AFC West csapatait kapta) azt is megtudtuk, hogy a plusz ellenfelünk a Los Angeles Chargers lesz (ezt egyébként már akkor sejteni lehetett, mikor még csak pletyka szintjén mentek a spekulációk a bővítésről.) Így tehát a Vikings utazik majd Los Angeles-be, ahol a teljesen új SoFi Stadium-ban fogunk játszani. Egyébként itt rendezik majd a soron következő Super Bowl-t is. Így idén is meg van a lehetősége, hogy kétszer játszunk abban a stadionban.

A leírtaknak megfelelően az ellenfeleink listája a következőképpen alakul:

HAZAI: Bears, Lions, Packers, Rams, Seahawks, Cowboys, Browns és a Steelers
VENDÉG: Bears, Lions, Packers, Cardinals, 49ers, Panthers, Bengals, Ravens és a Chargers

A pontos időpontokat és az előszezon ellenfeleket majd később teszik közzé.

fotó: cbssports.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.