Jön a szabadon választható mezszám és még pár apróság

Amúgy sem egy szokásos szezonnak indulunk neki az idei évben, hiszen 1978 után már nem 16, hanem 17 alapszakasz meccset kell a csapatoknak lejátszaniuk. Ezzel a döntéssel az előszezon a meccsek számát tekintve lerövidül, így számszerűleg a meccsek száma nem nőtt. 

Szerdán viszont a tulajdonosok összegyűltek és megszavaztak pár apróbb módosítást. Megszavazták például a Kansas City Chiefs beadványát is, akik kérvényezték, hogy egyes posztokon kibővítsék a mezszámválasztási lehetőségeket.

A futók, a tight endek és aż elkapók mostantól az 1 és 49, valamint a 80 és 89 közötti számokat is választhatják. A defensive backek is az 1 és 49-es szórás között, a linebackerep az 1 és 59, valamint a 90 és 99 között.

Ezzel a mostani profi játékosok lehetőséget kapnak, hogy akár egyetemi mezszámaikban lépjenek pályára. Leginkább ugye az elkapók, a futók vagy a secondary tagjai érintettek ebben.

Nálunk az korábban tudvalevő volt, hogy Dalvin Cook abban az esetben, amennyiben ez a módosítási javaslat átmegy, akkor visszavált az egyetemi mezszámára, azaz a 4-esre. Mindezt megteheti, de idén van olyan kitétel, miszerint az összes már a nevére legyártott mezt fel kell vásárolnia. Valószínű idén még nem vált Cook, hiszen mit kezdene több ezer 33-as mezzel, ami már nem is aktuális. (Nyilván elfogadnánk, ha felajánlaná a szurkolók körében)

Justin Jefferson a tavalyi év berobbanó elkapója a twitteren írt egy bejegyzést, miszerint rengetegen kérdezik tőle, hogy most, hogy lehetséges a váltás visszavált-e az egyetemi mezszámára, a 2-esre, de ő azt mondta, hogy mindenképp marad a jelenleginél, a 18-asnál.

Eric Kendrick pedig az instagramon tart szavazást, hogy maradjon az 54-es vagy váltson vissza a 6-osra. Jelen állás szerint toronymagasan vezet a jelenlegi mezszáma. És végül, de nem utolsó sorban Cameron Danzler is úgy határozott, hogy marad a mostani, a 27-es mezszámánál.

További változtatások például, hogy az előszezonban eltörölték a hosszabbítást, azaz, ha egy meccs rendes játékideje döntetlennel ér véget, akkor nincs hosszabbítás, marad a döntetlen.

Végül a várva várt 2021-es szezon menetrendjét majd csak jövő hónapban, azaz május 12-én magyar idő szerint 13-án hajnali két órakor teszi közzé a liga.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.